L’informe del Consell d’Europa coincideix plenament amb els plantejaments d’Intersindical Valenciana

12 / 12 / 2019 | Intersindical

Intersindical Valenciana considera que l’informe del Comité d’experts i expertes del Consell d’Europa avala plenament el nostre anàlisi i les nostres propostes sobre la situació del valencià i la política lingüística que s’hauria d’impulsar des de les Administracions Públiques locals, autonòmiques i de l’estat al País Valencià. És per això que fa una crida a les diferents Administracions i partits polítics a actuar, de manera immediata, per donar compliments a les recomanacions del Consell d’Europa i a les disposicions previstes en la Carta Europea de les Llengñues Regionals i Minoritàries.

Aquest informe considera que la situació del valencià és preocupant, especialment en l’àmbit de l’administració de l’estat i de l’administració judicial, al temps que afirma que l’actual Llei de Plurilingüisme de 2018 no s’ajusta a la Carta Europea de les Llengües Regionals i Minoritàries en no possibilitar la continuïtat i la implantació de programes d’immersió lingüística i destaca també la no recepció dels programes de televisió emesos des de Catalunya i les Illes Balears. A més, es recomana l’ús del valencià en el món econòmic, especialment al sistema financer i bancari, i a la sanitat i els serveis socials.

Intersindical Valenciana va presentar, el passat 4 de desembre, dia dels drets lingüístics al País Valencià, un escrit a tots els partits polítics que donen suport al Consell de la Generalitat Valenciana per implementar una Llei d’Igualtat Lingüística que impulse l’ús del valencià en tots els àmbits socials, així com altres mesures complementàries per fer efectiva una veritable igualtat lingüística que acabe amb la secular discriminació que pateixen les persones valencianoparlants.

Finalment, des de la Intersindical Valenciana es mostra una clara satisfacció en veure que el Comité d’Experts ha fet una valoració semblant a la que el Sindicat porta fent des de fa anys, també des del canvi del govern en 2015. Una valoració, la del Sindicat, que ha estat força criticada per l’Administració Educativa valenciana que ara rep una forta crítica d’un organisme tan important com ho és el Consell d’Europa.




Deixa un comentari






  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.