Per Sant Jordi fem bategar la llengua!

21 / 04 / 2021 | Intersindical

Aquest 23 d’abril, per celebrar la Diada de Sant Jordi, la Plataforma Enllaçats per la Llengua us convida a sumar-vos a fer bategar els nostres cors amb la nostra llengua. Volem que ens acompanyeu, i entre totes les persones participants, fem que el català siga un dels protagonistes del dia.

La proposta d’aquest any és ben senzilla. L’acció consisteix a acabar la frase “El cor em batega amb”, per exemple, el jovent que fa servir el català, les persones nouvingudes que adopten el català, la música en català, els mitjans de comunicació en llengua pròpia, els equips esportius que fan servir el català, un t’estimo en la meua llengua, la immersió lingüística, la literatura catalana etc. Al cartell hi té cabuda tot allò que us emocione en relació a la nostra llengua. Finalment us animem a imprimir-lo i us feu un autoretrat per penjar a les vostres xarxes socials favorites. Si ho preferiu podeu dibuixar el vostre propi cartell.

Aquest any volem omplir les xarxes amb el nostre suport a la nostra llengua. Que res ens ature, bateguem els nostres cors per la nostra llengua. No oblideu posar les etiquetes #BateguemPelCatalà #BateguemPelValencià


Manifest d’Enllaçats

La plataforma Enllaçats per la Llengua, formada per entitats de tot el domini lingüístic de la llengua catalana, entre les quals hi ha l’STEPV – Intersindical Valenciana, ha fet públic un manifest.

Amb aquesta acció volem reclamar que es garantisca el dret de totes les persones que viuen als territoris de parla catalana a conéixer i a poder usar la llengua que identifica la societat on viuen i que es garantisca el seu dret a formar-ne part en igualtat de condicions.

També demanem que els centres educatius, com a espais principals de formació i socialització, garantisquen que les xiquetes i xiquets siguen competents en la nostra llengua i puguen gaudir de les mateixes oportunitats, siga quina siga la seua llengua inicial.

Igualment, volem proclamar el dret col·lectiu de la comunitat catalanoparlant a existir de manera incondicionada, i el dret de les persones que la integren a viure-hi en català  de manera lliure i plena.

Si vols, pots signar l’adhesió en aquest manifest en el blog d’Enllaçats:

http://exllengua.blogspot.com/2021/04/manifest-enllacats-per-la-llengua-marc.html





Deixa un comentari






  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.