Intersindical Inclusiva

Acte presentació dels tres projectes de Decret per al desenvolupament del nou model de Serveis Socials.

S’ha presentat també el procés de participació en el que s’establiran grups de treball per a la revisió dels esborranys i annexos dels nous decrets.

19 / 10 / 2021 | Intersindical

A l’acte ha estat present la Consellera d’Igualtat i Polítiques Socials, Mònica Oltra, la Secretària Autonòmica d’Atenció Primària i Serveis Socials, Irene Gavidia, i la Directora General d’Atenció Primària, Mercè Martínez.

Dos delegades dels sindicat STAS, Cristina Martínez Villarañas i Mónica Martínez Sánchez pertanyents al grup de Polítiques Socials de la Intersindical Valenciana, han assistit hui dimarts 19 a l’acte de presentació celebrat a l’auditori de l’IVAM de València.

Els tres nous decrets són:

1.- Decret de Tipologies de Centres, Serveis i Programes.
En aquest decret s’establirà el nou sistema públic de serveis socials. Els principals avanços vinculats al decret són:

- La sistematització de l’estructura i el funcionament del servei públic valencià de serveis socials (SPVSS).
- Defineix la tipologia dels centres.
- Blinda les condicions de centres i serveis.
- Garanteix la proximitat i inclusió en el territori.
- Assegura la professionalització.

2.- Decret d’Òrgans de Participació i de l’Observatori del SPVSS.
Aquest decret estructura i defineix el Consell Valencià d’Inclusió i drets socials d’àmbit autonòmic i també establirà com han de ser els consells de participació de zona i locals.

3.- Decret de Comitès d’Ètica del SPVSS.
Es crearan 21 comitès d’ètica departamentals.

Després d’explicar els tres decrets, s’ha incidit en que en la llei 3/2019 de 18 de febrer de Serveis Socials Inclusius, l’atenció i els recursos se centren en les persones i en l’atenció primària, suprimint els serveis socials com a servei assistencial. Estos nous serveis socials s’emmarquen en un sistema planificat i ordenat que segueix en plena construcció i continua amb la redacció de l’esborrany d’estos tres nous decrets.

Dins de la presentació dels nous decrets s’ha fet referència a la importància del finançament dels professionals i serveis amb la finalitat d’aconseguir l’estabilitat de les plantilles de serveis socials en benefici de la població, que obtindrà un servei de qualitat i un professional de referència que no canviarà constantment.


Des de la Intersindical Valenciana, continuem reclamant una solució immediata a l’administració pel que fa a la precarietat laboral en els nostres contractes laborals i la inestabilitat de les plantilles en els ajuntaments. La gran majoria de les i els professionals de serveis socials continuem patint contractes temporals precaris, alguns d’ells en frau de llei, amb grans diferències salarials respecte a altres treballadors/res de les administracions públiques que tenen la mateixa categoria professional. Moltes de nosaltres no apareguem com a professionals a les plantilles dels ajuntaments ni a les RLT.

Considerem que la llei 3/2019 regula molt adequadament el marc dels serveis socials, però els professionals continuem depenent de la seua interpretació pels tècnics habilitats nacionals i de la voluntat política de cada ajuntament. 




Deixa un comentari






  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.