Contra la reforma de les administracions locals i la vulneració dels drets socials

L’Aliança en Defensa del Sistema Públic de Serveis Socials manifestem la nostra més radical oposició a la proposta de reforma de l’Administració Local que el govern d’Espanya vol aprovar, en Consell de Ministres, el proper divendres dia 19 de juliol.

18 / 07 / 2013 | Intersindical

Aquesta reforma anomenada pomposament Llei de Racionalització i Sostenibilitat de l’Administració Local és en realitat un procés de retallar competències als ajuntaments en matèries tan sensibles com l’educació, la sanitat i especialment els serveis socials.

Així mateix, és un projecte que persegueix una volta al vell i caduc centralisme polític i administratiu, en detriment d’una gestió dels afers públics més propera a les i els ciutadans i que únicament poden garantir plenament els ajuntaments.

La democràcia patirà una retallada sense precedents amb aquesta reforma i sobre ens volen fer creure que és una qüestió de caràcter tècnic per racionalitzar la despesa pública. MENTIDA! Aquesta reforma posarà en perill l’atenció bàsica a les persones i famílies més vulnerables socialment i que ara compten amb els Serveis Socials Municipals com a recurs bàsic per donar resposta a les seves necessitats més urgents com l’alimentació adequada, atenció sociosanitària, habitatge, ajuda a domicili, ingressos socials, etc.

El Consell d’Estat ha elaborat un informe en què alerten sobre la inconstitucionalitat de l’esmentada reforma de l’administració local. I és que es tracta d’un atac frontal a la garantia dels drets individuals i col · lectius. Per al govern del Partit Popular la cosa està clara: aprovaran la reforma i per quan es vulga resoldre la constitucionalitat de la mateixa-en sis, set o vuit anys-ells pensen “a saber qui estarà llavors en el govern” i saben que moltes de les mesures que es prenguen-com privatitzacions generalitzades de serveis que avui estan garantides per llei, per a tota la ciutadania-seran irreversibles.

Des de la iniciativa social, RECLAMEM la retirada del projecte de reforma del govern i que aquesta se substituesca per una norma que regule les administracions locals i contemple:

· Major autonomia política de les entitats locals i una major capacitat de la Hisenda Local per atendre directament les necessitats de la població.
· Actualització i ampliació del Pla Concertat de Serveis Socials, dotat de suficients recursos econòmics, materials, d’infraestructures i professionals.
· Recuperar el desenvolupament sostingut de la Llei d’Atenció a les Persones en situació de dependència i incorporar la seva gestió als Equips Socials de Base, dotant a aquests dels recursos necessaris per a una atenció digna a les persones dependents i a les seves famílies.
· Plans integrals municipals de lluita contra la pobresa i l’exclusió social, que a més dels recursos necessaris per lluitar contra aquesta xacra social que s’està estenent a capes molt àmplies de la població, pot posar en perill-si no ho està ja-l’ model de convivència, benestar, cohesió social, qualitat de vida i participació democràtica de la comunitat.




Deixa un comentari






  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.