CONTRA LA RIQUESA QUE EMPOBREIX, ACTUA!

16 / 10 / 2013 | Intersindical

Falten poc menys de 800 dies perquè es complisca el termini que es van donar 189 països, entre aquests Espanya, per arribar als objectius de desenvolupament del mil·lenni (ODM) referits a la fam, l’educació, la salut, la igualtat, el medi ambient, l’ajuda al desenvolupament i una gobernança mundial per a avançar en l’eradicació de la pobresa al món.

En tot aquest període s’han produït avanços, però també estancaments i en alguna part del món fins i tot clars retrocessos. És per açò que no podem deixar de denunciar allò que implica l’incompliment d’aquests objectius i les retallades en matèria de cooperació per als 1.200 milions de persones que viuen en extrema pobresa en el planeta .

La “crisi” actual , que no és sols econòmica, ha proporcionat una excusa als governs per a justificar el desmantellament de la cooperació internacional al desenvolupament i ha accelerat el procés d’empobriment d’amplis sectors de la població mundial, incloent-hi la del nostre entorn més proper.

El suposat ’“estalvi” a través de la reducció de la despesa en serveis públics, atenció social i ajudes al desenvolupament, en realitat amaga el desviament de recursos econòmics a favor de grans empreses mitjançant privatitzacions, i a les entitats financeres, pel pagament del deute generat per l’ambició i la mala gestió.

Les causes d’aquesta situació estan en un model socioeconòmic no al servei de les persones, sinó que:

- sotmet l’activitat política a les regles del mercat, centrant-la en la maximització del benefici econòmic, sense tenir en compte els costos humans i mediambientals;
- afavoreix l’acumulació de riqueses i recursos a poques mans a costa de l’espoli de pobles i recursos naturals;
- i permet el reiterat incompliment dels compromisos polítics, econòmics, socials i ambientals adquirits pels governs i organismes internacionals.

Enfront d’aquesta situació d’injustícia RECLAMEM un model social i econòmic diferent, que prevalga la redistribució de la riquesa fins a garantir la dignitat de tot el gènere humà.

Perquè sí hi ha recursos suficients, i la redistribució de la riquesa és la clau fonamental per a garantir el compliment i la protecció dels drets humans per a totes les persones.

Para açò EXIGIM L’ESTABLIMENT DE:

- un sistema fiscal just i efectivament progressiu que impedisca que més de 70% del frau corresponga a grans empreses i corporacions,

- mesures contra la fugida de capitals, evasió i el frau fiscal que comportarien un ingrés de més de 190 milions d’euros al dia sols a España;

- mesures contra la desaparició dels paradisos fiscals refugi del 94% d’empreses d’IBEX,

- una taxa a les transaccions financeres, la destinació de la qual siga la lluita contra la pobresa;

- uns serveis públics d’educació, de sanitat i de protecció social dignes per a totes les persones com a garantia d’atenció a les necessitats i mecanisme de redistribució de la riquesa;

- normes comercials no discriminatòries que permeten l’accés de les economies dels països empobrits al comerç internacional;

- uns pressupostos autonòmics i d’Estat per a 2014 que demostren el compromís real amb les persones i els seus drets, i no permeten l’enriquiment de la minoria a costa de l’empobriment de la majoria.

I EXIGIM COMPLIR:

- 0,7% del pressupost de la Generalitat Valenciana, compromès en la Llei valenciana de cooperació al desenvolupament i el Pacte valencià contra la pobresa, que el Consell pretén ara eliminar amb l’excusa de l’“estabilitat pressupostària”;

- els compromisos adquirits per part del govern i la Generalitat Valenciana en matèria d’ajuda oficial al desenvolupament i la coherència de polítiques en línia amb el compliment dels ODM.

ENTENEM LA POBRESA COM UNA VIOLACIÓ GREU DELS DRETS HUMANS I ENS COMPROMETEM COM A CIUTADANES I CIUTADANS A SEGUIR TREBALLANT PER LA SEUA ERADICACIÓ A TOT EL MÓN.

LES PERSONES PRIMER, POBRESA ZERO




Deixa un comentari






  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.