Intersindical Inclusiva

En defensa del DECRET DE TIPOLOGIES davant la nova situació política

Intersindical Valenciana, en el marc de la defensa dels serveis socials públics, de qualitat i inclusius, ha defensat la Llei de Serveis Socials Inclusius de l’any 2019 i, com a fruit del seu desenvolupament, el Decret de Tipologies de març del 2023 (Decret 27/2023 de 7 de març) on s’implementa un nou model de serveis socials inclusius que converteixen en un dret subjectiu i, per tant, en la quarta pota de l’Estat del benestar, blindant les condicions dels serveis i centres, algunes qüestions que abans depenien de la voluntat discrecional de l’administració de torn.

22 / 06 / 2023 | Intersindical

Intersindical Valenciana, en aquest sentit, exigeix al futur nou equip de serveis socials:

1. Mantindre els assoliments d’aquest decret que regula per primera vegada els serveis socials en atenció primària (bàsica i específica) i atenció secundària. Sistematització l’estructura i funcionament del SPVSS.

2. Mantindre els assoliments del decret aconseguits en l’estabilitat de les plantilles de professionals dels serveis socials i no es retorne als temps de la precarietat laboral. Assegurant la professionalització.

3. Mantindre la necessitat que expressa el decret d’incorporar noves figures professionals per a una atenció integral a les noves situacions de la realitat social.

4. Mantindre unes ràtios raonables expressades en el decret, la finalitat del qual no és una altra que la millora de la qualitat del servei i, per tant, de la qualitat de l’atenció a les persones usuàries.

5. Mantindre el procés de democratització dels centres desenvolupat en el decret amb l’objectiu que les persones usuàries tinguen també possibilitats de presa de decisions en processos que els afecten.

6. Mantindre la garantia de la proximitat i inclusió en el territori, condicions materials, funcionals del personal de centres i serveis.
7. Mantindre i fixe recursos d’atenció gestió directa. Accessibilitat a tots els recursos.
8. Mantindre la connectivitat en els centres reduint la bretxa digital de la població més vulnerable.

Intersindical Valenciana ha participat durant aquests dos darrers anys -a l’igual que altres entitats, sindicals, socials i empresarials-, en un procés obert i deliberatiu de diàleg social a través del qual hem realitzat aportacions i suggeriments per a la millora d’aquest Decret.
És molt important que el nou equip de govern que es farà càrrec de la Conselleria de Polítiques d’Igualtat i Inclusives continue mantenint aquesta pluralitat de punts de vista que són són necessaris per a avançar en la nostra realitat social del País Valencià per a qualsevol iniciativa legislativa.

Intersindical Valenciana continuarà apostant perquè els serveis socials no siguen la germana “pobra” dels serveis públics i perquè continuen sent el que han estat durant la pandèmia, serveis essencials per a tota la ciutadania. Governe qui governe la justícia social no és ni ha de ser una moneda de canvi. Apostem entre totes i tots per mantenir els assoliments aconseguits i per continuar millorant en l’atenció de totes i tots, amb serveis inclusius i de qualitat.




Deixa un comentari






  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.