Intersindical Inclusiva

Intersindical, amb l’Estratègia per a persones en risc de discriminació

El sindicat ha participat avui dijous 7 de febrer en la presentació pública de l’Estratègia Valenciana per a la igualtat de tracte, la no discriminació i prevenció de delictes d’odi, més coneguda com “L’Estratègia”.

Boutaña Al Hadri i el coordinador del Grup de Politiques Socials de IV
Boutaña Al Hadri i el coordinador del Grup de Politiques Socials de IV
07 / 02 / 2019 | Intersindical

Hui a la Jornada de presentació, els protagonistes no han estat els polítics sinó les entitats socials i sobretot una persona, Boutania El Hadri, una dona marroquina, migrant i lluitadora pels drets socials que ha realitzat una defensa apassionada de la diversitat, els drets humans i la participació política de les persones diverses en les institucions.

Intersindical Valenciana ha preferit avui fer-se la foto amb aquesta dona apoderada que amb la resta dels polítics per a ressaltar el valor de les persones en aquest nou projecte de la Conselleria d’Igualtat que aspira a millorar la vida de la gent en el País Valencià.

El document ha estat presentat per la Vicepresidenta i Consellera d’Igualtat i Polítiques Inclusives de la Generalitat Valenciana Mònica Oltra i pel Coordinador del projecte, el Director General de l’Agència Valenciana d´Igualtat en la Diversitat, José del Amo.
El document porta treballant-se d’una manera transversal des de l’any passat i Intersindical Valenciana ha participat en les sessions de treball aportant idees i esmenant documents. El sentit de l’Estratègia s’emmarca en l’actual sensibilitat de l’equip de la Conselleria d’Igualtat i dels acords del Botànic per protegir a les persones que estan en major risc d’exclusió social.

El document, elaborat en la seva fase inicial per l’Institut de Drets Humans de la Universitat de València ha estat treballat per col·lectius i entitats del tercer sector i en el qual han participat també els tres sindicats, segons la relació d’entitats llegida en veu alta pel Director General, la Intersindical es troba entre una de les entitats que ha col·laborat estretament en aquest projecte.

La vicepresidenta, en la seva defensa del document, ha recalcat que “hem d’estar tots units enfront de l’avanç dels prejudicis i etiquetes similars als triangles de l’odi d’altres èpoques”.

Finalment Intersindical Valenciana, com no pot ser d’una altra manera, dóna suport a totes aquestes iniciatives de caràcter ètic que ens ajuden a continuar creient en les utopies socials però d’altra banda avisa que estarà pendent que aquests documents no siguen sol un mer “màrqueting ètic” i serveixen de debò per a la transformació social i a la millora de les persones i col·lectius que han estat tradicionalment exclosos del discurs polític dominant.




Deixa un comentari






  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.