Intersindical defén el caràcter públic dels serveis socials

La Llei valenciana de Serveis Socials Inclusius, norma que dóna cos normatiu a la quarta pota de l’Estat del Benestar, va iniciar el 29 de novembre la seua tramitació en les Corts Valencianes.

Presentació de la Llei de Serveis Socials Inclusius de la Generalitat
Presentació de la Llei de Serveis Socials Inclusius de la Generalitat
03 / 12 / 2018 | Intersindical

Intersindical Valenciana va assistir a la presentació de la Llei de Serveis Socials Inclusius (LSSI) impulsada pel Govern Valencià i que ha comptat amb la participació de diversos sectors socials. La nova normativa pretén, asseguren portaveus del Consell, “blindar els serveis socials i equiparar-los a altres drets essencials com l’educació, la sanitat o les pensions”. La disposició, segons instàncies promotores de la Llei, “reconeix i garanteix l’accés a les prestacions a totes les persones amb residència efectiva en País Valencià i també als valencians i valencianes que resideixen fora”.

Presentació de la Llei de Serveis Socials Inclusius de la Generalitat

La vicepresidenta del Consell va exposar que es tracta de garantir el dret de tota la ciutadania a accedir a uns serveis socials inclusius d’abast universal, atés que les anteriors pràctiques assistencials han quedat àmpliament desbordades per la concepció i l’abast de la nova norma.

La LSSI fixa la composició als ajuntaments dels equips d’intervenció social que seran multidisciplinaris, amb noves figures professionals. D’una manera semblant al sistema sanitari valencià, es preveu la delimitació de zones bàsiques de serveis socials, àrees de serveis socials d’atenció específica diürna i ambulatòria i departaments de serveis socials. La llei inclou la creació de l’Institut Valencià de Formació Qualitat i Investigació en Serveis Socials “per a promoure la qualitat en els serveis, prestacions i recursos humans de la xarxa pública”. Per al bon funcionament del sistema, el Govern Valencià s’ha compromés a impulsar el seu seguiment i inspecció. Per a 2019 s’han pressupostat uns 1.500 milions d’euros destinats a serveis socials, xifra que de confirmar-se pot situar el País Valencià en la mitjana de les comunitats autònomes en inversió social per habitant.

Intersindical Valenciana, que ha participat activament en el procés d’elaboració de la LSSI, vetlarà per a garantir el caràcter públic d’aquests serveis i s’oposarà a qualsevol intent de posar-los en mans de la gestió privada.




Deixa un comentari






  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.