Intersindical exigeix un altra política migratòria a la UE

Intersindical Valenciana exigeix a la Unió Europea i al govern espanyol que complesquen amb la seua obligació humanitària i no criminalitze les accions de salvalment al Mediterrani.

08 / 07 / 2019 | Intersindical

Intersindical Valenciana ha mostrat la seua profunda preocupació davant l’augment de l’extrema dreta i l’alè al racisme i xenofòbia que els està donant la política de criminalització del salvament humanitari i de [no] acollida de persones refugiadas. Las recents respostes judicials i amenaces contra les accions de salvament humanitàries del Open Arms i l’ONG Sea Watch en la Mediterrània, que tracten de salvar les vides de les persones que escapen de la guerra i de la misèria, demostren una vegada més que la UE, Itàlia i l’Estat Espanyol estan donant l’esquena als drets humans i al deure ineludible de salvar vides en el mar.

Las multes amb les que amenaça l’Estat Espanyol (d’entre 300.000 i 901.000 euros) si es rescaten immigrants, a través de missives del Ministeri de Foment, suposen una escalada de repressió cap a les persones migrants i els que tracten de complir l’obligació internacional de salvament. És l’expressió d’una política dura antiimmigració que està donant ales a l’extrema dreta, tant a la UE com a Espanya, i que és contrària als principis fundacionals de la UE que protegenalas personas refugiades.

Des de la Intersindical Valenciana sentim vergonya i repulsa davant l’actuació de les institucions europees, que no posen tot el seu esforç enresolver el gravíssim problema humanitari en la Mediterrània. Caldria posar tot l’esforç i energies en resoldre el drama humà i la desgràcia que porta a la mort per ofegament a xiquetes, xiquets, i adults, abandonats a la seva sort a la Mediterrània. Fa més d’un any i mig, va tenir lloc el major naufragi de la història, amb més de 800 persones desaparegudes. Just un any després, més de 1.000 persones han desaparegut en una sola setmana a varis naufrags. No volem que la UE impulse la criminalització dels rescats, com està fent la Itàlia de Salvini i a la qual apunta el govern espanyol.

Exigim al recentment constituït Parlament Europeu i a totes les seves institucions, així com al Govern Espanyol, que per justícia, dignitat i humanitat no deixen milers de persones, milers de xiquets i xiquetes; no només exigim que permeten els rescats, sinó que siguen actors principals col·laborant amb ells. Així mateix, exigim que rebutgen, i no adopten, el discurs de l’extrema dreta d’odi i xenofobia per blanquejar les polítiques fracassades de austeritat.

Perquè salvar vides és una obligació.
Perquè cap ésser humà és il·legal.
Perquè Europa hauria de ser un refugi, per justícia i per responsabilitat.




Deixa un comentari






  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.