Intersindical Inclusiva
Diversitat funcional

Intersindical Inclusiva dóna suport a una experiència pionera en la formació d’adults amb diversitat funcional intel·lectual

25 / 06 / 2021 | Intersindical

Intersindical Valenciana ha rebut aquest divendres dia 25 de juny a un grup de persones amb diversitat funcional intel·lectual en la seu del Sindicat.

L’associació EPL-Escola de Pensament Lliure conjuntament amb l’àrea d’Inclusiva de la Intersindical, han decidit enguany realitzar el lliurament de diplomes del curs 2020-21 en la seu del nostre sindicat. Diplomes que reconeixen un títol simbòlic d’educació no formal anomenat “mestra socràtica” i “mestre socràtic”. Les i els protagonistes d’aquesta experiència singular són persones adultes de tot el País Valencià que, des de l’any 2015, han posat en marxa, amb el suport de Plena Inclusió, un projecte educatiu d’educació d’adults amb diversitat que cada any acull un grup-classe d’unes trenta persones.
Si els estàndards de reserva de discapacitat són a nivell legal el 5-7%, en aquest cas la paritat és superada, aconseguint el 70%-30%, és a dir, un 70% de persones amb diversitat funcional intel·lectual i un 30% de persones sense discapacitat.

Enguany la madrina de cerimònies d’aquest lliurament de diplomes ha estat Sandra Casas, ex-Secretària Autonòmica de la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives i una de les advocades de Drets Humans de les persones amb discapacitat més importants del nostre territori.
Ha participat en l’acte Lola Navarro, responsable de l’àrea d’Intersindical Inclusiva, Xema Sánchez, coordinador del Grup de Polítiques Inclusives d’IV i Fátima Álvarez, la responsable pedagògica de la EPL.
El president de l’Associació EPL, Juan Carlos Morcillo, ha signat els diplomes que s’han lliurat en aquesta cerimònia de graduació a la seu de la Intersindical Valenciana, on ha tingut un grata participació per part dels usuaris i familiars de les persones amb diversitat.

Intersindical Valenciana, a través de l’àrea d’Intersindical Inclusiva, en la seva aposta decidida per la inclusió i l’apoderament de les persones amb diversitat funcional, continuarà estant al costat d’aquests projectes diferents, pioners i que reivindiquen en les persones les “capacitats” i no tant, les seues “deficiències”.
Deixa un comentari


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.