Plataforma d’afectades per la Hipoteca

Intersindical participa en la Iniciativa pel Dret a l’Habitatge

Nou grups parlamentaris subscriuen el manifest exigint una llei pel dret a l’habitatge

25 / 02 / 2021 | Intersindical

Hui, dijous 25 de febrer, a la Sala Sagasta de Congrés s’ha celebrat un acte important. Els moviments socials centrats en la problemàtica de l’habitatge com són la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca (PAH), el Sindicat d’Inquilins i inquilines o el Moviment Ningú sense Llar, han presentat el manifest en nom de la Iniciativa per una llei que garantesca el dret a un habitatge digne i adequat.

Aquest document s’emmarca en la Iniciativa pel Dret a l’Habitatge que compta amb el suport de desenes d’organitzacions i col·lectius, entre els quals es troba la Intersindical Valenciana, a la qual se segueixen sumant nombroses organitzacions.

L’acte ha consistit en la presentació del manifest, que ha estat assumit i signat per un nombre important de grups parlamentaris (Unides-Podem, ERC, EH Bildu, BNG, Nova Canàries, Compromís, Junts per Cat, CUP i Més País) que s’han compromès amb la seva signatura a impulsar en l’àmbit parlamentari mesures que faciliten el desenvolupament d’una Llei de dret a l’habitatge que blinde el reconeixement de l’accés a la mateixa com un dret fonamental a l’igual que passa amb la salut o l’educació, deixant de prioritzar els interessos de mercat i posar en primera línia de les prioritats les necessitats de les persones.

L’inici dels tràmits parlamentaris per desenvolupar aquesta Llei, l’emergència habitacional que estan patint milers de persones i la proximitat de la fi de la moratòria en els desnonaments el proper mes de maig, són aspectes que indiquen la importància que tindrà aquest debat en les properes setmanes.

El sindicat ha vingut participant de forma activa a la xarxa d’organitzacions i col·lectius que ens hem agrupat entorn de la plataforma Iniciativa per a una Llei pel Dret a l’Habitatge. Com s’ha indicat en la roda de premsa celebrada davant de Congrés, aquest acte és l’inici d’una campanya que tindrà lloc en els diferents territoris per reclamar a Govern espanyol la realització de passos concrets i immediats en aquest àmbit.




Deixa un comentari






  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.