Intersindical Valenciana, amb Nacho Fuster secretari de la CSI

09 / 07 / 2018 | Intersindical

Solidaritat amb Nacho Fuster, secretari del Corrent Sindical de Esquerra i amb la secció sindical de CSI a Vauste Gijón (antiga Tenneco) davant la persecució per part de Quantum Capital Partners, fons d’inversió propietari de l’empresa.

A finals de març de 2016, el fons d’inversió Quantum Capital Partners va adquirir el 100% de la factoria de Tenneco a Gijón, que va passar a denominar-se Vauste Spain SL. Tot i les suposades bones intencions sobre el futur a mig i llarg termini de la fàbrica de Gijón manifestades pels responsables de aquest fons, el que ha passat des de l’adquisició deixa molt en entredit qualsevol compromís per part de Quantum Capital Partners, fons dels denominats voltor, l’únic interès és aconseguir rendibilitat a curt termini per les seves inversions, a base de comprar i vendre empreses, sense que la conservació dels llocs de treball tinguin el més mínim pes en les seves decisions.

Des d’un principi, la CSI (sindicat més votat en la factoria a les eleccions realitzades després de l’exitosa lluita de tota la plantilla contra el tancament de Tenneco) ha exigit un pla de futur real que garantesca els llocs de treball en Vauste, més enllà de les declaracions sense compromís real algun que no deixen de ser meres accions de propaganda que, amb la experiència passada en Tenneco, no poden ser cregudes pels treballadors si, en el dia a dia, no es concreten en inversions concretes i en actuacions verificables que aclaresquen les moltes incerteses plantejades sobre les intencions reals de Quantum Capital Partners.

Aquesta actitud de la CSI li ha suposat una persecució intolerable per part dels directius d’aquest fons voltor, que en el seu intent de criminalitzar als afiliats del sindicat a Vauste, han arribat, arran de les denúncies efectuades davant Inspecció de Treball, a qualificar-los com “yihadistes” i a comparar-los amb el terrorista suïcida de Manchester.

En les últimes setmanes, s’ha elevat el to d’aquesta persecució empresarial als companys de la CSI amb la sanció de 7 dies d’ocupació i sou a 5 treballadors per participar en una aturada contra la persecució a Nacho Fuster, secretari de la secció sindical de CSI a Vauste i secretari general de la CSI i l’obertura de sengles expedients sancionadors per faltes molt greus al propi Nacho i un altre delegat de la CSI a Vauste, que podrien derivar en sancions extremes com l’acomiadament.

Davant d’aquesta situació, Intersindical Valenciana manifesta la seua absoluta solidaritat amb Nacho Fuster i la resta dels companys de la CSI de Vauste represaliats per exercir els seus obligacions com sindicalistes en un casos i per ser solidaris davant la persecució per part de Quantum Capital Partners en els altres.

Rebutgem aquest tipus d’estratègies repressives que pretenen fer callar de la manera que sigui als treballadors i a les organitzacions sindicals que es neguen a ser còmplices del desmantellament de les seves fàbriques i denunciem la intolerable manca de respecte als drets dels treballadors per part de Quantum Capital Partners.

Ens comprometem a participar en totes les protestes, activitats i mobilitzacions que siguin necessàries per denunciar l’abús de Quantum Capital Partners respecte a la CSI de Vauste i per exigir el cessament d’aquesta campanya d’assetjament i repressió contra els nostres companys.




Deixa un comentari






  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.