Intersindical Valenciana demana a Puig i Aragonés que impulsen la reciprocitat plena dels mitjans de comunicació en la nostra llengua

08 / 09 / 2021 | Intersindical

Intersindical Valenciana espera que la reunió entre Ximo Puig i Pere Aragonès servesca per avanzar en la resolució dels assumptes pendents que afecten tots dos territoris i per estretir les relacions entre els dos governs. En eixe sentit, per al Sindicat és necessària una col·laboració en matèries com infraestructures, com ara el corredor mediterrani, economia, finançament, eixida de la crisi i gestió dels fons europeus, defensa del territori, potenciació de la llengua i cultura compartides, reciprocitat plena i constitució d’un espai de comunicació en la nostra llengua, suport al sector audiovisual o aplicació de la Carta dels Drets Fonamentals de la UE i Carta Europea de les llengües regionals o minoritàries.

Pel que fa a la reciprocitat, Intersindical Valenciana considera que no es pot perdre més temps i que cal la posada en marxa immediata de la reciprocitat d’À Punt, IB3 i TV3 en no haver-hi cap raó tècnica que ho impedesca. Per tant, la reunió dels dos presidents hauria de servir també per desbloquejar amb la màxima celeritat. El Sindicat recorda que les Corts Valencianes es van posicionar a favor de la reciprocitat entre les televisions públiques en llengua catalana. A més, des del Sindicat també es considera que els dos governs haurien de fer un front comú, junt als altres territoris amb llengua pròpia, per modificar l’avantprojecte de la Llei General de l’Audiovisual que impulsa el govern espanyol i que n’és un atac a la pluralitat lingüística de l’estat espanyol.

Finalment, Intersindical Valenciana considera positiu que es normalitzen les relacions entre Catalunya i el País Valencià, donat que tenim una història, cultura i llengua compartides i interessos comuns que s’ha d’abordar conjuntament per les institucions dels dos territoris.
Deixa un comentari


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.