Moviments socials

Intersindical Valenciana dóna suport a la iniciativa europea contra els ISDS

Que són els ISDS? Són tribunals privats, amb autoritat supranacional, la qual cosa permet a les multinacionals tenir litigis a un nivell superior a la legislació dels països. Aquests tribunals fets a mesura per a les multinacionals s’utilitzen per a defensar els seus beneficis a costa dels nostres drets.

23 / 01 / 2019 | Intersindical

El Sindicat ha subscrit la petició de la campanya “Drets per a les Persones, Obligacions per a les Multinacionals - Stop ISDS” al president de la Comissió Europea, la presidència del consell de la UE, representants dels Estats Membre de la UE i membres del Parlament Europeu contra ISDS que es concreta en:

“Els acords de comerç i inversió d’avui atorguen a les empreses transnacionals drets especials de gran abast i l’accés a un sistema paral·lel de justícia per fer-los valer.

Demanem a la UE i als Estats membre posar fi a aquests privilegis sortint dels tractats de comerç i inversió existents que continguin el ISDS o un altre mecanismes semblant, i a no signar nous tractats d’aquest calat en el futur.

També demanem a la UE i els Estats Membre donar suport a l’establiment d’un tractat vinculant de les Nacions Unides sobre empreses transnacionals i altres empreses respecte als drets humans per posar fi a la impunitat corporativa.

La UE i els Estats membre han d’incloure en les seves lleis el deure de les empreses transnacionals a respectar els drets socials, econòmics i ambientals en totes les seves activitats en el món.

Les persones afectades per les activitats de les empreses transnacionals han de tenir garantit l’accés a la justícia.
Deixa un comentari


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.