Intersindical Inclusiva

Intersindical Valenciana es reuneix amb el Secretari Autonòmic, Alberto Ibáñez i amb la Directora General de Salut Mental, Elena Albert

04 / 02 / 2020 | Intersindical

Prèviament a la reunió ha tingut lloc en la seu del Sindicat STAS-Iv una reunió del Grup de Polítiques Socials de la Intersindical valenciana per abordar temes relacionats amb les polítiques socials inclusives del Sindicat de cara el present any 2020.  Com enfocar les relacions amb la Conselleria d’Igualtat i Polítiques inclusives, així com seguir treballant amb les diferents plataformes en les quals col•laborem, han sigut els punts de partida. A més hem debatut sobre com i de quina manera coordinar-nos en els projectes comuns dels diferents sindicats que componen la Intersindical Valenciana que estan presents en aquest grup de polítiques socials.
Seguidament una delegació de la Intersindical Inclusiva ha marxat per reunir-se amb el SA de Diversitat Funcional i la DG de Salut Mental.
Des del Sindicat se li ha plantejat al SA la preocupació que ens han fet arribar afiliats sobre l’efectivitat de la comissió específica per a la coordinació de les persones amb trastorn mental que es va crear en l’any 2015 i que esta dintre del Pla Estratègic Valencià de Suport Social per a la recuperació d’aquests malats mentals. Aquesta comissió es va crear amb l’objectiu d’establir els itineraris de vida independent dels malalts de salut mental. Per a tal fi han de treballar conjuntament les dos conselleries; tant la de Sanitat com la d’Igualtat i Polítiques Socials, ha insistit la Intersindical.  Segons el SA estan fent tot el possible perquè els itineraris de l’Estratègia de Salut Mental siga una realitat, segons marca el Pla d’Estratègia de Salut Mental. Al fil del tema, Intersindical li ha plantejat de quina manera estan abordant la problemàtica de la patologia dual- persones de trastorns mentals que a més tenen una addicció a qualsevol tipus de substància, jocs, sexe…etc-. El sindical li ha explicat que hi ha un increment alt entre els adolescents valencians amb aquest tipus de patologies i que es deriven en moltes ocasions a pisos tutelats on una gran part, queden sense ser atesos.
Ens ha contestat que el projecte de la Conselleria és la creació de diferents programes en els centres de menors, no diferents centres per a diferents patologies, sinó poder arribar a través d’aquests programes a les distintes localitats del País Valencià.
Ha seguit explicant que tenen previst treballar en un nou Decret de Tipologia de Centres on s’engloben a tots els sectors, on s’especificarà la regulació de nous centres en relació a les patologies a tractar. Així com la possibilitat de crear centres nous en relació als ja existents, que tracten aquestes patologies, exemple:  malats de patologia dual, malats amb problemes conductuals, o bé per a tractar persones amb TDH.
Des de la Intersindical Valenciana estarem vigilants perquè la conselleria complixca amb els seus compromisos per fer efectius els itineraris de vida independent dels malalts de salut mental com marca el Pla Estratègic de Salut Mental que tindrà una vigència fins l’any 2022.




Deixa un comentari






  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.