Intersindical Inclusiva

Intersindical Valenciana es reuneix amb el Secretari Autonòmic de Planificació i Organització del Sistema, Xavier Uceda

Hui, 4 d’octubre, Intersindical Valenciana s’ha reunit per a tractar el tema de les residències de gestió integral adscrites a la Conselleria de Polítiques Inclusives i del malestar existent en aquests moments relacionat amb l’atenció als usuaris i les condicions laborals de treballadores i treballadors.

04 / 10 / 2022 | Intersindical

En el primer assumpte a tractar se li ha manifestat el tema de la necessitat de l’augment de ràtios en les residències. El SA ens ha derivat al nou Decret de Tipologies que està pendent d’aprovar-se al llarg de l’any i que contempla un augment considerable de les ràtios dels serveis socials.
Intersindical Valenciana, al llarg del curs, estarà pendent de l’aprovació d’aquest important decret que millora les condicions laborals.
En segon lloc, s’ha tractat les condicions laborals del personal “de titularitat pública i gestió privada de residències de gestió integral de la Generalitat Valenciana”.
Intersindical ha traslladat les reivindicacions de les persones treballadores del conveni, el qual està paralitzat des de l’any 2016.

La resta de les reivincaciones que li hem fet arribar al SA són:
- l’equiparació salarial de les treballadores i treballadors amb el personal funcionari de la Conselleria.
- l’equiparació de la jornada laboral amb el personal funcionari de la Conselleria.
- El reconeixement de l’Antiguitat generada.
- El plus de nocturnitat i festivitat.

En aquest sentit, la Conselleria ens ha contestat que aquesta equiparació s’ha posat sobre la Mesa de negociació i que s’implementarà des de l’any 2023 al 2025 amb les noves licitacions que es produeixen en aquestes dates referides, aconseguint el 100% de l’homologació a l’any 2025.

D’altra banda, la resta de reivindicacions també han d’estar damunt de la Mesa de negociació atès que la Intersindical Valenciana considera que són demandes que suposaran unes condicions de millora per al col•lectiu de treballadores i treballadors de les residències, condicions indispensables que han de marcar un abans i un després en les seues tasques laborals i en el marc de la negociació per part de la patronal i dels sindicats.

Intersindical Valenciana reclama que l’actual augment salarial aprovat per al funcionariat ha de repercutir també enguany en els treballadores i treballadors.

Finalment, el sindicat ha defensat la necessitat de la democratització de la presa de decisions de les i els usuaris i persones treballadores en el marc de les residències i altres serveis socials i per a això hem posat l’accent en la posada en marxa dels “consells de centre” que el nou Decret de Tipologies contempla.




Deixa un comentari






  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.