Llei de dependència

Intersindical Valenciana es reuneix hui 9 de març amb la Coordinadora de les Plataformes de la Dependència del PV

09 / 03 / 2019 | Intersindical

A la reunió han assistit representants de les plataformes de Xàtiva, Gandia, Crevillent, Elx, València i Alcoià-Comtat i Sax.
Per part dels sindicats únicament ha acudit Intersindical Valenciana.
Aquest mateix fet de la falta reiterada d’assistència dels altres dos sindicats a les reunions de la coordinadora, ha provocat malestar entre els assistents arribant a comentar-se que si els sindicats no assisteixen a les reunions tampoc deurien assistir a les reunions multilaterals amb la Conselleria.

Seguidament en la reunió s’han tractat els següents temes:

El primer punt ve relacionat amb la preparació de la reunió amb la Secretària Autonòmica Elena Ferrando el pròxim dia 13 de març. Un dels temes a abordar en la reunió serà el model formatiu en relació a la figura de l’Assistent Personal. La Intersindical ha lliurat hui a la coordinadora un escrit amb les propostes i criteris perquè li’l faça arribar en la reunió del dimecres 13 a la SA, escrit que conté criteris formatius que creiem des del sindicat s’han d’incloure en la formació dels futurs assistents personals. Aquests criteris recollirien: l’educació en valors, l’educació emocional i l’educació en els drets humans, elements que considerem claus a l’hora de desenvolupar un model social i no només assistencial de la formació del AP.

El segon punt s’ha valorat que en cas de canvi de govern en les properes eleccions del 28 d’abril,  demanar a l’actual SA un compromís de continuació pel que fa a les prestacions, indemnitzacions, i devolucions començades a l’inici de la legislatura del govern del Botànic.

A continuació s’ha presentat un decàleg reivindicatiu de cara a les eleccions autonòmiques, generals i municipals de 28 d’abril. La Intersindical farà les seves aportacions des del seu grup de Polítiques Socials al document definitiu que es presentarà a principis d’abril als mitjans de comunicació.
Finalment s’ha arribat al següents acords de cara a la reunió amb la SA:

1.-Fer consulta sobre el procediment d’acreditació en el qual s’està treballant des de l’administració i que constituirà un dels seus decrets pròxims.
2.-Donar prioritat als expedients de les persones que tenen hui en dia reconeguda la seua dependència.
3.-Aclariments sobre el procés de posada en marxa de la figura de l’Assistent Personal.
4.-Sol•licitar procediment d’alta de cotització a la seguretat social.
5.-Fer campanya informativa per a les famílies referent a recursos compatibles i incompatibles i on poder adreçar-se per sol•licitar-los.
6.-Presentar decàleg de propostes de cara a les pròximes eleccions.




Deixa un comentari






  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.