Intersindical Valenciana es reuneix amb la Secretària Autonòmica en funcions de Serveis Socials i Autonomia Personal, Helena Ferrando

15 / 05 / 2019 | Intersindical

La reunió d’aquest matí amb la Secretària Autonòmica que havia sigut fixada amb mesos d’anterioritat, s’ha contextualitzat dintre de les demandes que el nostre sindicat vol posar damunt la taula, relacionades sobretot, amb el benestar de les persones amb diversitat funcional.

Des del sindicat hem sol•licitat a Helena Ferrando, el suport institucional per a la formació. Un curs destinat únicament a persones amb diversitat funcional a fi de formar-les en “arts escèniques, curs que entenem pot arribar a ser pioner arreu de tot el PV. A més hem demanat que des de l’administració se’ns done tot el suport legal necessari perquè aquest curs es puga convalidar, i així poder-lo ofertar des del sindicat a través de la seua Escola Sindical de Formació Melchor Botella. Estaríem parlant d’una reserva única de places que pot oscil•lar entre un 80% i un 90%, la qual cosa situaria a la Intersindical com una referència en la formació inclusiva dintre dels territoris de PV, donant-li a aquesta paraula el seu sentit integral.

Seguidament, hem passat a explicar-li a la SA algunes qüestions relacionades amb la Salut Mental, una de les diversitats més estigmatitzades i oblidades de la societat. El nostre sindicat està concienciat des de fa temps amb aquesta realitat i dóna suport a les entitats que visibilitzen aquest col•lectiu. Per la qual cosa, aquest curs, hem volgut comptar dintre del Grup de Polítiques Socials amb persones relacionades amb el món de la salut mental com és la nostra companya Filo Ferrando i que serà la nostra representant en les futures taules de diversitat mental. A més hem exigit a la Conselleria que realitze els esforços necessaris a través de plans, campanyes o altres iniciatives legislatives perquè les persones amb diversitat funcional que són adultes i estan “institucionalitzades” en els centres ocupacionals de titularitat pública, puguen en un procés d’apoderament, tornar a reprendre els seus estudis o bé es puguen incorporar al món laboral.
Aquesta última va ser la demanda més important de les entitats que van acudir a la jornada d’Intersindical Inclusiva realitzada el passat 3 de maig en la seu del sindicat a València. Ens van demanar explícitament aquest suport i nosaltres com a sindicat hem traslladat aquesta petició a la SA.
A continuació a petició de les companyes i companys del sindicat STAS i com a membres del grup de polítiques socials de la Intersindical, s’ha tractat la situació de seguretat i estabilitat laboral de les treballadores i treballadors dels serveis socials (educadors socials, treballadors socials, psicòlegs, pedagogs, etc.), dintre del marc de la nova Llei de Serveis Socials Inclusius (LSSI).  A la qual cosa la SA ens ha comunicat que la Conselleria ja s’ha reunit amb el Col•legi Oficial d’Interventors de PV, perquè des dels ajuntaments facen seua aquesta necessitat en el sentit de donar seguretat laboral a aquests professionals. Se’ns ha comunicat que en els pròxims mesos eixirà a la llum un “nou decret de programes” on s’aclariran totes aquestes qüestions. Aquest document encara està actualment en procés d’elaboració.
Des de la Intersindical instem als professionals dels serveis socials, perquè parlen amb les intervencions dels seus ajuntaments. I en tot cas, aconsellem també a les treballadores i treballadors en continuar mostrant les seues reivindicacions a través del nostre sindicat i així poder plasmar-les en posteriors reunions.




Deixa un comentari






  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.