Llei de dependència

Intersindical Valenciana es reuneix amb les Plataformes de la Dependència del PV

Una nova figura en els Serveis Socials Valencians que ha promogut IV conjuntament amb les Plataformes de la Dependència: l’Assistent Personal

20 / 01 / 2019 | Intersindical

La Intersindical Valenciana es va reunir ahir dissabte 19 de gener a  Xàtiva amb la Coordinadora de les Plataformes de la Dependència del PV. A la reunió van assistir representants de les plataformes de Xàtiva, Gandia, Crevillent, Elx, València i Alcoià-Comtat. La Intersindical és l’única organització sindical que va assistir a la reunió on es van tractar dos temes importants.

El primer relacionat amb la nova figura de l’AP (Assistent Personal) que està posant en marxa la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives i que afectarà d’una manera positiva a moltes famílies i usuaris. La reunió va servir per informar de l’última reunió mantinguda per les plataformes i sindicats amb la SA Helena Ferrando, la Directora General de Serveis Socials Mercè Martínez i el Director General Antonio Raya.
Segons la SA Helena Ferrando, la nova figura de l’AP anirà desenvolupant-se al llarg de l’any i s’informarà als ajuntaments i a les treballadores i treballadors socials. L’assistent personal, és una figura de suport a les persones en situació de dependència entre 3 i 65 anys que podrà contractar la mateixa persona usuària o bé la família. Aquest punt va ser discutit llargament, i la Intersindical va aportar el seu Model Social Inclusiu basat en els drets humans enfront d’altres models més assistencials.
La forma legal de contractació de l’AP quedarà, doncs, en mans de la família o usuari, aquesta contractació serà a través d’un contracte mercantil o bé a través de la seva sol·licitud en una borsa de treball que es crearà per a professionals que hauran de passar un procés de formació. Sols estaran exempts d’aquesta formació quatre professions: Terapeuta Ocupacional, Tècnic Sociosanitari, Auxiliar de Dependència o Tècnic d’Inserció Social, atès que aquestes quatre professions ja tenen incorporades en els seus graus la formació adient.
Per altra banda, aquesta mateixa setmana la Conselleria s’ha compromès a enviar la informació detallada als ajuntaments que, no ho oblidem, passen a ser els primers encarregats de vehicular aquest recurs que dependrà en tot moment de la Generalitat Valenciana.
En segon lloc, la reunió del darrer dissabte amb les plataformes ha renovat la seva coordinació general substituint a Antonio LLàcer, l’actual Coordinador per Rosario Rives, la responsable de la Plataforma d’Elx. A partir d’ara s’inicia un nou període en el qual també les plataformes buscaran interpretar com a actors necessaris un nou paper. En aquest sentit el nostre sindicat ha fet aportacions i propostes rellevants relacionades amb la nova Llei de Serveis Socials Inclusius (LSSI) que està a punt d’entrar en vigor.




Deixa un comentari






  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.