Intersindical Inclusiva

Intersindical Valenciana es reuneix una vegada més amb la Coordinadora de les Plataformes de la Dependència a Gandia.

06 / 07 / 2019 | Intersindical

A la reunió de hui dissabte dia 6 de juliol han assistit representants de les plataformes d’Alacant, Gandia, Vila-real, Elx, València i Alcoià-Comtat.
Els temes que s’han abordat són els següents:
S’ha constituït la Plataforma de Gandia la qual formarà part de la Coordinadora de Plataformes de la Dependència a partit d’aquests moments.
S’han tractat els assumptes que se li explicaran en la pròxima reunió a la Secretària Autonòmica, Elena Ferrando, tals com: la responsabilitat patrimonial, el copagament en centres, les mesures per a la promoció de l’autonomia personal, les revisions del PIA o problemes que han sorgit en algunes residències.
S’han debatut també accions futures que tinguen relació amb el XIII aniversari de la Llei de la Dependència.
Una de les reflexions més significatives de la reunió té a veure amb les dificultats que s’estan trobant les famílies a l’hora d’accedir als recursos socials. La falta de coordinació entre els diferents nivells de l’administració, és un “handicap” que deu ser superat i els ajuntaments han d’esforçar-se des dels seus Serveis Socials de Base perquè als ciutadans els arribe la informació i els procediments no s’eternitzen. No és de rebut que entre la primera visita a un treballador social, la cita posterior, la pujada a les plataformes del recurs i la concessió del mateix, s’ajorne el procediment en el temps, en alguns dels casos fins a dos anys.
Des de la Intersindical instem als responsables dels Serveis Socials al fet que li donen la importància que tenen, agilitzant el procés en els ajuntaments i posant aquest procés al mateix nivell que els d’urbanisme, els esports o les festes, atès que estem parlant en definitiva d’éssers humans en situacions de dependència que han de ser atesos com exigència de justícia i no com a resposta caritativa de les institucions.




Deixa un comentari






  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.