Intersindical Inclusiva

Intersindical Valenciana està col·laborant en el procés participatiu sobre el nou model de Serveis Socials

13 / 12 / 2021 | Intersindical

Intersindical Valenciana s’ha reunit hui 13 de desembre amb el Director General de l’Institut Valencià de Formació, Investigació i Qualitat dels Serveis Socials, Joan Crespo Sempere, amb l’objectiu de continuar el procés participatiu dels TRES PROJECTES DE DECRET per al desenvolupament del nou model de Serveis Socials.

En aquest cas s’ha treballat el Decret de tipologia i funcionament de centres, serveis i programes de Serveis Socials. Annexes 2 i 6.
En aquests decrets es tracten qüestions com les següents:
- Documentació exigible als programes de serveis socials.
- Documentació exigible als centres de serveis socials.
- Protocols exigibles als serveis d’atenció primària de caràcter bàsic

Així mateix, es detallen els recursos estructurals proposats per l’administració i que es concreten en aquests serveis:
a) Servei d’infància i adolescència.
b) Servei d’atenció a les persones amb diversitat funcional o discapacitat i específic de persones amb problemes crònics de salut mental.
c) Servei d’atenció diürna i nocturna.
d )Servei d’atenció ambulatòria.
e) Servei d’allotjament alternatiu.
f) Servei de violència de gènere i masclista.

El procés d’aportació de propostes o esmenes està obert fins al 27 de desembre pel que els representants del nostre sindicat poden continuar fent aportacions a aquests decrets.

Considerem que, de cara a la inclusió social de les persones amb diversitat funcional, són importants els recursos “residencials de caràcter convencional” però també són molt importants els espais col·laboratius en els quals puguen exercir la seua autonomia personal i els seus projectes de vida.
En aquest sentit, la intersindical valenciana considera que els “serveis d’allotjament alternatiu” com a “pisos satèl·lit” o “habitatges col·laboratius” són importants i ni tan sols estan desenvolupades en aquests decrets; habitatges atesos per professionals dels serveis socials però co-gestionades per usuàries i usuaris que desitgen empoderar-se amb el suport de recursos públics de cara a la seua integració social.
També IV ha defensat la necessitat dels programes amb “voluntariat” no substitueixen la necessària labor de les treballadores i treballadors dels serveis socials.

Des de la Intersindical continuarem fent aportacions i propostes mentre dure el procés de participació per millorar el nou model de Serveis Socials.
Deixa un comentari


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.