Intersindical Inclusiva

Intersindical Valenciana participa en l’última reunió del procés d’elaboració del nou model de Serveis Socials

15 / 03 / 2022 | Intersindical

Intersindical Valenciana s’ha reunit hui 15 de març amb el Director General de l’Institut Valencià de Formació, Investigació i Qualitat dels Serveis Socials, Joan Crespo Sempere, amb l’objectiu de continuar el procés participatiu per al desenvolupament del nou model de Serveis Socials.

Aquest nou model, que desenvolupa la Llei de Serveis Socials Inclusius (LSSI) de l’any 2019, i a la qual va donar suport activament la Intersindical Valenciana donat que suposava un gran avanç en el que es va anomenar la “quarta pota” de l’Estat del benestar, es va concretar l’any 2021 en un decret (188/2021 de 26 de novembre) pel qual es desenvolupa l’acció concertada per a la prestació de serveis socials al País Valencià.

En aquest procés d’aportacions, reunions i debats, el Grup de Polítiques Socials del nostre sindicat (amb la participació directa del sindicat STAS pel fet que el decret els afecta en gran part, tant a les seues treballadores i treballadors) hem treballat l’annex III i VII, VIII i IX:

En aquests annexos es tracten qüestions com les següents:

- Les categories professionals.
- La taula de categories professionals i titulacions.
- La tipologia de centres, serveis i programes.
- Les condicions dels espais, centres i elements arquitectònics.

Des de la Intersindical Valenciana hem aportat qüestions com la necessitat de la connectivitat digital en els centres, la insuficiència d’algunes ràtios, la importància d’algunes titulacions no reflectides en els annexos (com la pedagogia o la sexologia), l’homologació de títols o el paper dels CEAMS.

Aquestes aportacions amb la seua corresponent justificació, s’enviara per escrit a la Conselleria perquè puguen ser tingudes en compte com d’altres que el sindicat porta treballant des de novembre de l’any passat.

Amb aquesta reunió acaba, doncs, la ronda d’aportacions que els sindicats i altres agents socials han realitzat. El pas següent serà la publicació en la pàgina web de la Conselleria de Polítiques d’Igualtat i Inclusives del text final a partir del qual s’iniciarà la “consulta pública oficial”, la durada de la qual serà de set dies, termini oficial per a les al·legacions.
Deixa un comentari


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.