Intersindical Valenciana prosegueix amb les reunions de treball amb la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Socials

foto de la reunió de hui
foto de la reunió de hui
06 / 03 / 2019 | Intersindical

Hui dimarts 6 de març una delegació de la Intersindical Valenciana a través del Grup de Polítiques Socials (GPS) s’ha reunit amb la Secretària Autonòmica de Serveis Socials i Autonomia Personal Maria Elena Ferrando. A la reunió han acudit també el Delegat del Model Social Xavier Uceda i el Director General del IVASS Angel Bonafé. És d’agrair per part de l’administració que, des de començament de l’any 2019, s’hagen celebrat diverses reunions de treball aconseguint així una calendarizació constructiva de les reunions amb l’objectiu de col•laborar i donar suport a tot el relacionat amb la nova Llei de Serveis Socials Inclusius (LSSI) i les possibilitats que obri de cara al futur.
En aquest sentit li hem manifestat a la SA que el sindicat, en el si del GPS, ha elaborat un projecte denominat “INTERSINDICAL INCLUSIVA” que té com a propòsit desenvolupar dins del nostre sindicat la “perspectiva inclusiva” i de cara al treball amb l’administració introduir en el desenvolupament futur de la nova llei aquesta perspectiva que s’haurà de concretar en qüestions tals com les que hem tractat en la reunió d’avui, passem a concretar algunes d’aquestes qüestions que hem plantejat en la reunió:

La Intersindical li ha sol•licitat a l’administració que el IVASS sent com és un servei públic, siga a més un servei inclusiu, és a dir, que enfoque els seu esforços al fet que les persones amb diversitat funcional no siguen només usuaris dels serveis sinó treballadores i treballadors públics des de la seva diversitat. En aquest sentit el sector públic ha de ser el primer a donar exemple en tot allò referent a la reserva de places per als treballadors que posseeixen aquesta diversitat. El sindical ha insistit en que el model que defensa la llei ha de ser el de l’apoderament i l’autonomia personal.
A continuació hem explicat al Director General de l’IVASS la preocupació del futur de les treballadores i treballadors que hauran de passar a ser part del sector públic. Ens han contestat que encara no hi ha res definit per part de l’administració sobre aquest assumpte. No obstant açò, ens ha comunicat que existeix una alta probabilitat que es pose en marxa més endavant, un procediment administratiu de validació de les places que ara ocupen els treballadors contractats per empreses privades. La Intersindical ha reivindicat aleshores que defensarà sempre el criteri de l’experiència i antiguitat com a punt fort del procediment en la transició d’aquests treballadors que seran subrogats per l’IVASS.
En aquesta mateixa línia el sindicat, ha sol•licitat el suport institucional per a la formació proposant un curs pioner a País Valencià. Un curs destinat únicament a persones amb discapacitat a fi de formar-les en “arts escèniques”. En posteriors reunions amb altres representants polítics es continuarà tractant aquest assumpte.

Seguidament hem lliurat els nostres criteris inclusius perquè la formació dels assistents personals (AP) que començarà aquest any, tinga present aspectes com l’educació en valors, l’educació emocional i els drets humans.
A continuació la Intersindical ha lliurat de manera oficial diverses invitacions perquè la Secretària Autonòmica i alguns directors generals col•laboradors seus estiguin presents en la Jornada del dia 3 de maig que es celebrarà als locals del sindicat, la qual porta per títol: “Diversitat, Igualtat i Inclusió Laboral”.

Finalment el Delegat del Model Social Xavier Uceda ens ha lliurat dos decrets, els quals tindrem la possibilitat d’esmenar abans de la seua posada en marxa en aquesta mateixa legislatura. Per una banda tenim el decret d’Acreditacions on el sector públic garantirà que les acreditacions del “tercer sector” segueixen els criteris públics del model social i de la nova llei. I d’altra banda, el decret de Coordinació entre la Conselleria i les entitats locals de cara a la gestió de centres socials de titularitat pública.
El sindicat estarà pendent i vetllant perquè aquestes iniciatives legislatives arriben a bon port.




Deixa un comentari






  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.