Intersindical valora la creació de la taula prevenció desnonaments

06 / 10 / 2015 | Intersindical

Intersindical Valenciana va assistir a la constitució de la taula per la prevenció dels desnonaments convocada per la Conselleria d’Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori i saluda aquesta iniciativa que pretén donar sortida satisfactòria a la situació d’emergència en què es troben les famílies valencianes que es veuen abocades a perdre la seva vivenda de manera imminent. És de ressaltar que per primera vegada es crea un marc de debat entre totes les parts que participen en aquest problema, des de les plataformes ciutadanes de defensa del dret a l’habitatge, fins a les entitats financeres i la Generalitat.

Intersindical Valenciana veu necessari la creació d’un protocol d’actuació conjunta per prevenir els casos de desnonament, i ajudar a persones en situació d’emergència social per perduda d’habitatge, ja sigui per impagament d’hipoteques o de lloguers. I coincideix amb la majoria dels presents a la taula en la necessitat de crear un parc d’habitatge destinat a lloguer social amb una gestió pública i que compte amb mitjans propis i privats, en concret amb una part de l’habitatge que avui és propietat de els bancs i les entitats financeres.

També és molt important el desenvolupament dels serveis socials i la creació d’equips capaços de valorar la situació de les persones i de les famílies en risc d’exclusió social, tant per detectar els casos, informar les persones perjudicades i donar solucions adequades. Són mesures urgents que és la nostra voluntat impulsar i desitgem que la taula que s’ha constituït siga capaç d’arribar a acords que faciliten la seva adopció.




Deixa un comentari






  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.