La Iniciativa ‘Llei Habitatge’ presenta 60 esmenes a la llei del Govern

Intersindical Valenciana forma part d’aquesta iniciativa que demana una llei per garantir el dret a l’habitatge

31 / 03 / 2022 | Intersindical

Les organitzacions que conformem la Iniciativa Llei Habitatge, hem registrat a través dels grups parlamentaris, 60 esmenes a la llei que va presentar el Govern i que s’està tramitant. Com denunciem des de fa mesos, el Projecte de Llei del Govern no garanteix el Dret a l’Habitatge; no baixa els preus del lloguer i continua donant curs al rentisme i l’especulació. A més,  conté mesures per a acabar amb la pandèmia dels desnonaments, que ja superen el milió de famílies en els últims 10 anys.

En la roda de premsa de hui han intervingut Carme Arcarazo, portaveu del Sindicat de Llogateres; Paco Morote, portaveu de la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca i Miguel Carrera, portaveu del moviment ‘Nadie Sin Hogar’. Els tres portaveus han explicat quins són els 6 canvis imprescindibles perquè la llei puga ser aprovada: garantir el dret subjectiu a l’habitatge; una regulació de lloguers efectiva i canvis perquè el lloguer siga una opció estable i segura; mesures per a la suspensió dels desnonaments i l’obligació d’oferir lloguer social obligatori a les famílies vulnerables; mesures per a l’ampliació del parc públic d’habitatge; mesures contra el sobreendeutament i de segona oportunitat a les famílies que han patit execucions hipotecàries i mesures contra la pobresa energètica.

Així mateix, en la roda de premsa eren presents algunes de les organitzacions socials que conformen la Iniciativa Llei Habitatge, amb 120 entitats. En l’àmbit sindical es trobaven CGT, CCOO, UGT i la Confederació Intersindical. També entitats com el Consell de Joventut d’Espanya (CJE), la Coordinadora Estatal per la Defensa del Sistema Públic de Pensions (COESPE), la Xarxa d’Economia Alternativa i Solidària (REES), la Coordinadora d’Habitatge de Madrid o l’organització de consumidors FACUA.

Al costat de les organitzacions socials, hi havia representants dels grups parlamentaris que han presentat les esmenes, Unides Podemos, ERC, EH-Bildu, Més País, CUP, Compromís i BNG, els quals han tornat a mostrar el seu compromís enfront de la societat civil.

Durant les pròximes setmanes, aquestes esmenes seran discutides i votades en comissió, i volem deixar clar, que com a organitzacions socials, estarem damunt de cadascun dels gestos que es duguen a terme durant aquest tràmit. No permetrem l’aprovació de cap llei d’habitatge si no incorpora les nostres demandes bàsiques. Comptem amb el compromís dels partits del bloc d’investidura que les defensaran en els processos de negociació per a donar el sí a l’aprovació de la llei. En aquest sentit, el govern de PSOE i UP només té una opció: o negocia amb els partits del bloc d’investidura, o no hi haurà Llei habitatge.
Deixa un comentari


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.