Intersindical Inclusiva
Menors

La Intersindical Valenciana dóna suport a la plataforma d’entitats de Centres de Dia dels Menors

30 / 07 / 2019 | Intersindical

El sindicat s’ha concentrat hui dimarts 30 de juliol amb un grup de membres de les entitats a les portes de la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives.
Ha sigut l’únic sindicat que ha estat present en la concentració de hui i que a través d’una reivindicació justa, la plataforma d’entitats de Centres de Dia dels menors ha tingut l’oportunitat d’explicar a la Secretària Autonòmica Elena Ferrando. Al final de la reunió les entitats han eixit amb la “resolució de pagament” a la mà, una promesa de cobrament el més prompte possible per part de la SA.

Intersindical Valenciana a meitat del mes de juliol va ser coneixedora de la problemàtica d’aquests centres. Des d’aleshores hem mantingut el contacte amb aquesta plataforma d’entitats dels menors i hem exigit immediatament tant verbalment com per escrit a la Direcció General de la Infantessa i Joventut, l’agilització en els tràmits per tindre el més aviat possible la resolució.  L’administració ens va contestar que estava en Intervenció General i que farien el possible per avançar els terminis.
La injustícia de la qual parlem consisteix en el retràs d’una resolució (més de set mesos), la qual els centres de menors reben cada any, i on apareixen classificades les ajudes econòmiques per a fer-se càrrec de les seues funcions relacionades amb el tracte en els Centres de DIA als menors atesos.

La Intersindical ha esbrinat durant aquest mes el què ocorre amb les entitats “xicotetes” que no tenen el suport de poders fàctics com per exemple l’Església o partits polítics determinats. Entitats que per si sols han de fer front a uns pagaments, avançant els diners de les seues pròpies butxaques. Aquest fet suposa en algunes ocasions, el tancament de la seua funció social, en altres suposa la deriva de les ajudes al altres entitats més grans, les quals es poden permetre aquest retràs.

Des del Sindicat som conscients què les darreres eleccions, i el nomenament de càrrecs, han paralitzat en certa manera el sistema institucional valencià. No obstant açò, pensem que legislar significa atendre la ciutadania i els compromisos amb la societat sense que s’aturen les institucions.
Des de la Intersindical exigim que aquestes qüestions no es tornen a repetir any rere any i els centres puguen rebre les ajudes dins del termini marcat per la normativa en vigor.
Finalment a través de la pressió exercida pel Sindicat juntament amb la plataforma d’entitats del menor, la SA Elena Ferrando s’ha compromés a peu de carrer, a rebre’ls de nou el dia 9 d’agost atenent les seues sol•licituds. A més el sindicat entén i així li ho vam comunicar verbalment a la Directora General d’Infantessa i Adolescència Rosa Molero, que aquestes qüestions concretes depenen directament de la seua direcció, i considerem que ha d’estar present en la pròxima reunió del 9 d’agost amb les entitats.

Esperem que a partir d’ara l’estiu no siga una barrera perque la calor i les vacances res tenen a veure amb la justícia social i les ajudes esperades.
Bé és cert que aquest model d’ajudes en el futur haurà de ser revisat i millorat però ara l’important és l’urgent, i l’urgent és rebre aquests diners perquè aquestes entitats xicotets, -centres que realitzen una llavor social necessària-, no es troben abocats en un futur a tancar les seues portes pel retràs en els pagaments als centres.




Deixa un comentari






  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.