La tramitació de la Llei de Garantia del Dret a l’Habitatge Digna i Adequada es votarà el 14D

10 / 12 / 2021 | Intersindical

Intersindical Valenciana forma part d'Iniciativa Llei Habitatge

El proper 14 de desembre la Llei de Garantia del Dret a l’Habitatge Digna i Adequada, elaborada per les organitzacions socials de la plataforma Iniciativa Llei Habitatge, serà «presentada» al Congrés dels Diputats i els grups parlamentaris hauran de votar si passa a tràmit i, per tant, si s’inicia el procés d’esmenes i de debat.

El text serà presentat pels partits Bildu i CUP, que ja la van registrar el 30 de setembre passat juntament amb els grups ERC, JuntsXCat, Podem, Compromís, Més País, BNG i Nova Canàries i van corroborar el seu compromís amb les organitzacions socials. Perquè la tramitació del text siga possible, també seran necessaris els vots de PSOE, que encara no s’ha posicionat sobre aquesta llei.

En cas que la Llei de Garantia al Dret a l’Habitatge passara a tràmit, aquesta passaria a procés de discussió juntament amb la Llei Habitatge validada pel Consell de Ministres el 26 d’octubre passat.

Les organitzacions socials que conformem la Iniciativa Llei Habitatge, de laque forma part Intersindical Valenciana, hem presentat aquest mateix mes al·legacions a l’avantprojecte de Llei Habitatge pactat pels socis de Govern, ja que té grans mancances i no garanteix aquest dret fonamental. Per això, instem al PSOE que vote a favor de la tramitació de la Llei pel Dret a un Habitatge Digna i Adequat que sí que garantesca l’exercici d’aquest Dret Fonamental.

Les darreres dades de desnonaments del Consell General del Poder Judicial (CGPJ) posen de manifest que l’estat espanyol necessita urgentment mesures estructurals i de pes. Les 8.659 famílies que han estat desnonades entre els mesos de juliol i setembre del 2021 amb escut social, només són la punta de l’iceberg de l’emergència habitacional cronificada que vivim en aquest país i que hem de poder, d’una vegada per totes, deixar enrere.

El proper 14 el PSOE ha d’escollir si posar-se del costat de les persones i del dret a l’habitatge, o bé seguir el llegat del Partit Popular i legislar per als desnonadors, els responsables de la bombolla immobiliària: bancs i fons d’inversió.
Deixa un comentari


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.