Intersindical Inclusiva

L’impacte de la COVID en les persones amb diversitat funcional

Intersindical Inclusiva ha participat en la Jornada on-line organitzada per la
Direcció General de Drets de les persones amb Discapacitat del Ministeri de Drets Socials i Agenda 2030.

23 / 06 / 2021 | Intersindical

El Centre Espanyol de Documentació sobre Discapacitat (CEDD) del Patronat sobre Discapacitat, ha acollit aquest dimarts 22 de juny la presentació de l’estudi sobre “L’impacte de la pandèmia COVID-19 en la discapacitat”, una recerca de la Direcció General de Drets de les persones amb Discapacitat del Ministeri de Drets Socials i Agenda 2030 que analitza les conseqüències de la crisi sanitària en la població amb diversitat funcional.

En la taula-col·loqui de l’acte han participat persones amb discapacitat i familiars que han compartit les seves experiències sobre l’impacte de la pandèmia i les conseqüències que ha tingut en diferents àmbits de les seues vides.

Intersindical Inclusiva ha participat en aquest acte telemàtic. Respecte l’informe el sindicat està d’acord amb alguns dels eixos estratègics que s’han presentat com per exemple el canvi del model residencial que aposta pels habitatges tutelats i les estratègies comunitàries d’atenció centrada en la persona.
Des d’Intersindical Inclusiva, independentment dels efectes de la pandèmia, considerem que els tractats internacionals com la Declaració dels Drets de les persones amb discapacitat de l’ONU, aposten des de fa anys per processos d’apoderament de les persones amb diversitat funcional que permeten la inclusió plena en tots els àmbits de la vida de les persones, i una de les nostres preocupacions és aquesta, la inclusió laboral.

D’altra banda, hem de dir que, des del punt de vista de l’Informe, el 80% de les persones enquestades ( d’un total de 4.500 enquestes) han mostrat la seva satisfacció amb els recursos que el sistema educatiu ha emprat en l’accessibilitat pedagògica.

Els informes de les entitats que fan costat a les persones amb diversitat no han de ser només qüestions de màrqueting ètic sinó que han de poder dur-se a la pràctica i implementar-se en els diferents territoris que, a nivell de serveis socials, tenen transferides les competències.

Des de la Intersindical Valenciana apostem per seguir lluitant pels drets de les persones amb diversitat funcional i que aquesta realitat siga no només una utopia desitjable, sinó una realitat tangible.




Deixa un comentari






  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.