Llei de dependència

Millora de les prestacions de dependència

Intersindical Inclusiva informa que el Reial Decret Llei 675/2023, de 18 de juliol, per a millorar l’atenció a les persones en situació de dependència, publicat en el BOE del 19 de juliol de 2023, suposa una millora en l’atenció que reben i en nous drets que s’adquireixen.

26 / 07 / 2023 | Intersindical

Quines mesures són les més importants?

1. Increment de les quanties màximes de les prestacions econòmiques.

GRAU 1. Prestació econòmica vinculada al servei (313,50 ); Prestació econòmica d’assistència personal (313,50); Prestació econòmica per cures en l’entorn familiar (180,00)
GRAU 2. Prestació econòmica vinculada al servei (445,30 ); Prestació econòmica d’assistència personal (747,25); Prestació econòmica per cures en l’entorn familiar (315,90)
GRAU 3. Prestació econòmica vinculada al servei (747,25 ); Prestació econòmica d’assistència personal (747,25); Prestació econòmica per cures en l’entorn familiar (455,40)
* És important ressenyar que al País Valencià existeix un recurs “d’assistència personal” amb millors condicions que l’estatal.

2. Establiment de la quantia mínima d’aquestes. Quines són?

Grau 1: 100 en tots els conceptes.
Grau 2: 150
Grau 3: 200

*Aclariment: en el supòsit de la prestació econòmica vinculada al servei de teleassistència no resultarà d’aplicació la quantia mínima.

3. Consideració de la teleassistència com a dret subjectiu. El servei de teleassistència es prestarà com un servei complementari a la resta de prestacions contingudes en el programa individual d’atenció en qualsevol dels graus de dependència, excepte en el cas del servei d’atenció residencial (art. 7.3 del Reial decret 1051/2013, de 27 de desembre).

4. Modificació de la prestació econòmica de cures en l’entorn familiar i suport a persones cuidadores no professionals. 

Observació important:
Amb independència de la data en què s’ha produït el reconeixement de les prestacions econòmiques del sistema per a l’Autonomia i Atenció a la Dependència, les quanties màximes i mínimes previstes (annexos IV i V del RD Llei 1051/2013, de 27 de desembre, modificats) tindran efectivitat a partir del dia primer del mes següent a l’entrada en vigor del RD Llei 675/2023, de 18 de juliol, és a dir, des de l’1 d’agost de 2023.

Intersindical Inclusiva considera aquestes mesures com un avanç en drets socials i exigeix al nou govern estatal que continue mantenint les millores en dependència i la consecució de nous drets subjectius i universals que vagen configurant el que s’anomena la “quarta pota” de l’Estat del benestar.




Deixa un comentari






  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.