REUNIÓ DE LA INTERSINDICAL VALENCIANA AMB REPRESENTATS DE LA PLATAFORMA TEA DE PV

23 / 03 / 2019 | Intersindical

La Intersindical s’ha reunit aquest divendres en els locals del sindicat amb el portaveu de la Plataforma en Defensa de les Persones amb TEA (Trastorn de l’Espectre Autista) Alejandro Amblar i amb l’assessora de la plataforma l’advocada Sandra Casas.

La plataforma que concentra a famílies de persones amb diagnòstic de trastorn de l’espectre autista, va nàixer l’any 2017 arran l’aparició del nou protocol per a les persones amb TEA per part de la Conselleria de Sanitat, per la qual cosa Sanitat traspassà les competències de l’atenció temprana a la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Socials.

El seu portaveu ha explicat al sindicat una sèrie de reivindicacions per les quals porten lluitant des del 2017, tals com l’atenció adequada per part de l’Administració a les persones amb TEA que es concreta en el següent:
La derogació del nou protocol (que en l’actualitat inclou a les persones amb TEA dins de l’àmbit de la salut mental i que actualment depèn de la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives sense cap relació amb la Conselleria de Sanitat). Segons ens han manifestat, actualment no està funcionant per falta de mitjans i recursos. L’assistència sanitària de totes les persones amb TEA, la dotació de material i recursos humans i l’augment d’aules de Comunicació i Llenguatge (CyL).

Finalment per fer més visibles les seues reivindicacions, han sol•licitat al sindicat la col•laboració i suport en la marxa que es realitzarà el 30 de març per la vesprada a la ciutat de València.

Seguint la nostra política de donar suport a col•lectius i plataformes de la dependència, des de la Intersindical Valenciana ens hem compromès en aquest cas també a postular-nos al costat d’aquestes persones per millorar la seua situació educativa, sanitària i social.



Comentaris
Carmen
23 / 03 / 2019 - 11:34

El Autismo necesita recursos en la infancia, pero en la edad adulta se precisan otro tipo de recursos para dar descanso a las familias


Carmen
23 / 03 / 2019 - 11:35

El Autismo necesita recursos en la infancia, pero en la edad adulta se precisan otro tipo de recursos para dar descanso a las familias



Deixa un comentari






  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.