Un viatge per la vida

26 / 05 / 2021 | Intersindical

Intersindical Solidària és una de les entitats que promou la gira per la vida

Des de principis del mes de maig, “La Muntanya”, un vaixell en el qual viatgen quatre dones, dos homes i una otroa, l’Esquadró 421, està solcant l’Oceà Atlàntic, rumb a les costes europees on està previst que arribe a mitjan el mes de juny. El seu objectiu: recórrer aquest continent que anomenem Europa, un primer pas a què seguiran altres en altres geografies, “buscant no la diferència, no la superioritat, no l’afront, molt menys el perdó i la llàstima. Anirem a trobar el que ens fa iguals “.

Des de les nostres geografies, territoris i espais, els reiterem la invitació a arribar a Europa, a visitar-nos, a trobar-nos en aquestes terres que no són només les del capital salvatge i transnacional, sinó que és el lloc des d’on lluitem, des de baix ia l’esquerra, per aconseguir que la vida, i per tant, el món, siga un lloc digne on viure.

En aquest any en què es compleixen 20 de la Marxa del Color de la Terra, que els zapatistes van realitzar al costat de el Congrés Nacional Indígena, reclamant un lloc en aquesta Nació que els ignora, tornaran a navegar i caminar per trobar-se amb altres, amb altres, amb otroas, per trobar-nos i dir ben alt que enfront de la destrucció de la planeta, una muntanya navega la matinada i en aquesta muntanya viatja també el nostre cor col·lectiu.

Des dels nostres territoris i petits espais de lluita, esperem amb impaciència l’arribada dels i les zapatistes, portadores de virus de la resistència i la rebel·lia, com ells mateixos diuen, la seva arribada a qualsevol port de l’Atlàntic, en aquest viatge per la vida en el qual confiem es trenquen les fronteres, visibles i simbòliques

https://viajezapatista.eu/ca/




Deixa un comentari






  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.