Intersindical, amb el poble kurd

40 anys de presó per a S. Demirtas per un tweet. La batalla de Kobane segueix present a Turquia

17 / 05 / 2024 | Intersindical

Demirtas i Figen Yuksekdag, president i copresidenta del partit HDP (Partit Democràtic dels Pobles) a Turquia han estat condemnats a 40 i 30 anys de presó respectivament com a conseqüència dels processos oberts en aquest país relacionats amb les protestes ocorregudes l’any 2014 coincidint amb l’ofensiva de l’Estat Islàmic (ISIS) al nord de Síria.

Va ser la resistència de les milícies kurdes a Kobane qui va aturar l’avanç islamista fins aquell moment imparable enmig de la guerra civil que va assolar Síria.

Les denúncies sobre la connivència de Turquia amb grups islamistes en aquest conflicte va produir una sèrie de mobilitzacions populars impulsades pel moviment kurd i sectors de l’esquerra de Turquia que es van saldar amb desenes de morts produïdes per la repressió de l’estat i els atemptats que han quedat sense aclarir fins hui.

L’estat turc va obrir un procés judicial sobre l’HDP i els principals dirigents arran d’aquells esdeveniments. S. Demirtas roman a la presó des del 2016 i malgrat que diferents instàncies com el Tribunal Europeu de Drets Humans (TEDH) han sol·licitat repetidament l’alliberament dels acusats del cas Kobane, el judici ha continuat fins ahir amb la promulgació d’un veredicte que només es pot qualificar com a genocida.

La repressió sobre els partits polítics kurds a Turquia té una llarga tradició: assassinat de dirigents i militants de base, empresonaments i judicis sumaris són la norma. Amb la sentència del cas Kobane es tanca un període polític. No hi ha garanties jurídiques per poder realitzar una activitat democràtica a Turquia. La impunitat és la norma amb què actua l’estat turc. Fins quan avalarà Europa aquest estat de coses?

Des de la Intersindical Valenciana i la Intersindical Solidària volem manifestar, hui més que mai, la nostra solidaritat amb el poble kurd i la seua lluita per assolir una solució justa i democràtica per a les seues reivindicacions. Es tracta de drets democràtics bàsics. Mostrem la nostra preocupació perquè amb sentències així s’allunyen les esperances d’assolir una solució política de caràcter pacífic.

No deixarem abandonat el poble kurd.

Llibertat per a Abdullah Ocalan i els més de deu mil presoners polítics a Turquia.

Llibertat per a Kurdistan. Democràcia per a Turquia





  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.