Intersindical Valenciana dóna suport mobilitzacions moviment pensionista

El Sindicat subscriu el manifest unitari del moviment pensionista i se suma a la convocatòria de mobilitzacions per al 25 de gener

17 / 01 / 2021 | Intersindical

MANIFEST CONJUNT DELS MOVIMENTS SOCIALS DE PENSIONISTES EN DEFENSA DEL SISTEMA PÚBLIC DE PENSIONS

Davant l’agressió que les recents recomanacions del Pacte de Toledo i la política del Ministre de Seguretat Social, Sr. Escrivà, suposen per al Sistema Públic de Pensions, els Moviments Socials de pensionistes de l’Estat Espanyol sotasignants MANIFESTEM EL NOSTRE REBUIG FRONTAL a la substitució complementària del sistema públic de pensions, per mitjà dels PLANS PRIVATS d’EMPRESA, via convenis col·lectius, amb suport de diners públics i suport governamental, a costa dels ingressos de la Seguretat Social, afeblint seriosament la caixa única de les pensions. Amb el fals argument que hi ha el perill de desequilibri financer de les pensions públiques, s’intenta dinamitar el Sistema Públic de Pensions amb la complicitat de determinats agents socials amb interessos econòmics en aquests plans privats.

DENUNCIEM:

1. Que el conjunt de les Recomanacions del Pacte de Toledo d’octubre de 2020 i el desenvolupament que de les mateixes pretén fer el ministre de Seguretat Social excedint negativament les mesures proposades en aquest fosc Pacte, preparen un futur de pensions públiques cada vegada més reduïdes per a la majoria de la població, complementades amb pensions privades, ara sota la modalitat d’empresa, per a qui puga pagar-les.

2. En aquests moments s’estan negociant les pensions per agents socials, sense presència dels moviments de pensionistes a les Taules de Concertació. Amb això es pretén legitimar un procés de privatització de les pensions empresa a empresa, d’esquena a les persones pensionistes.

3. Les Recomanacions del Pacte de Toledo no recullen les reivindicacions per les que portem anys lluitant els moviments de pensionistes, i de les que destaquem:

- Garantir per llei la revalorització de les pensions d’acord a l’IPC real i anual.
- Eliminació de la bretxa de gènere en les pensions.
- Pensió mínima igual a salari mínim i aquest el 60% del salari mitjà com estableix la Carta Social Europea.
- Derogació de les reformes de pensions de 2011 i 2013.
- Derogació de les reformes laborals de 2010 i 2012.
- Auditoria dels comptes de la Seguretat Social per a determinar la magnitud del saqueig de les mateixes i procedir a la seva compensació a la Tresoreria General de la Seguretat Social.
- Eliminació de coeficients reductors en jubilacions anticipades. 100% de la pensió amb un mínim de 40 anys cotitzats i 60 anys d’edat.

ACORDEM:

- Iniciar una campanya conjunta contra les propostes del Pacte de Toledo que començarà amb una gran mobilització el dia 25 de gener de totes les persones pensionistes.
- Fer arribar a la població actualment en actiu que aquestes recomanacions afectaran greument a les seves futures pensions.
- Convidar els moviments socials a sumar-se a aquesta campanya contra unes mesures que afecten a tota la ciutadania, tant jubilada com en actiu.
                                                   
COESPE - Coordinadora Estatal en Defensa el Sistema Públic de Pensions
MADPP - Moviment Andalús en Defensa de les Pensions Públiques
MODEPEN - Movemento Galego en Defensa das Pensións e os Servizos Públicos.
Coordinadora de Cantàbria
Coordinadora d’Euskadi per a la Defensa del Sistema Públic de Pensions
Coordinadora de Bizkaia per a la Defensa del Sistema Públic de Pensions
Coordinadora de Pensionistes Alcoià-Comtat
Coordinadora de Lleó per la Defensa del Sistema Públic de Pensions
Coordina de Pensionistes de Burgos
Plataforma de Badajoz per la Defensa del Sistema Públic de Pensions.
Plataforma Segoviana en Defensa de les Pensions Públiques
Plataforma de Pensionistes de Móstoles en Defensa el Sistema Públic de Pensions.
Yay@flautes Cartagena

 
Deixa un comentari


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.