title


El sindicat es mobilitza contra les agressions al professorat

STEPV reclama, des de juny de 2023, un protocol per fer front a la violència en les aules i més mesurers per a atendre l’alumnat

Concentració contra les agressions al professorat a la Conselleria d'Educació, el 26 de març
27 / 03 / 2024


STEPV ha exigit a la Conselleria d’Educació que accelere la posada en marxa del protocol per a evitar noves agressions al professorat, com les patides recentment en els instituts de Vilallonga i de Xirivella. El Sindicat ha impulsat mobilitzacions en tots els centres i davant de la conselleria per denunciar la indefensió que pateixen els docents.

Sota el lema “Violència zero. Per un bon clima dins i fora de les aules”, STEPV es va concentrar el passat 26 de març davant la seu de la Conselleria d’Educació, amb el suport de la Plataforma en Defensa de l’Ensenyament Públic. Hi van participar professores i professors de diferents centres educatius. “En juny vam negociar un protocol d’agressions que no s’ha publicat encara i és el que estem reclamant des de l’inici de curs”, apuntà Marc Candela, responsable d’Acció Sindical d’STEPV, a les portes de la Conselleria d’Educació. Igualment, el Sindicat reclama més mesures preventives per a evitar aquestes agressions, com la dotació de més personal especialitzat en els centres educatius.

Els comités de seguretat i salut laboral del Sindicat, al tancament d’aquesta edició, havien rebut l’esborrany de l’esmentat protocol perquè es puguen fer aportacions i millores. El document final, entre altres aspectes, ha d’explicar al professorat com actuar davant d’una agressió patida en el centre escolar.