Diferents centres educatius i organismes participen d’aquest projecte pedagògic Green Sesame, que impulsa la sostenibilitat del planeta.
Eduardo Hurtado Montero (Director del CEIP Rafael Comenge)
Amparo Belarte Granell (Fundació ExE)
Maria Cortell Lladosa
Professora de Biologia i Geologia (IES CÀRCER)
CEIP RAFAEL COMENGE. Centre col·laborador projecte Erasmus+ Green Sesame. Alberic (Ribera Alta)
Green Sesame és la possibilitat de participar en un projecte de caràcter europeu. És obrir la porta a l’alumnat del CEIP Rafael Comenge d’Alberic a cooperar en una activitat amb altres centres que, encara que estem lluny, podran constatar que compartim interessos que formen part d’un tot superior, que és Europa. I per damunt d’ella, l’interés comú de defendre l’únic lloc on la vida humana és possible: el nostre planeta. Cuidem poc el planeta, però estem canviant. I el motor més gran d’eixe canvi parteix del que fem dia a dia, dels nostres hàbits. No podem esperar que ho facen per nosaltres. Amb la nostra participació en aquest programa, activem la consciència de l’alumnat de poder assumir reptes i responsabilitats a un nivell superior al que havien tingut fins ara. I si l’escola té un sentit és el de poder oferir oportunitats a tot l’alumnat. Estem encantats de formar part de Green Sesame. Esperem d’ací a cent anys, quan ningú ens recorde, que la tasca que estem fent ja no siga necessària i la gent se sorprenga de pensar que un segle abans havíem de preocupar-nos per aquestes qüestions, d’igual forma que ara ens sorprén que cent anys arrere el treball infantil estiguera normalitzat. Avant!
Eduardo Hurtado Montero (Director del CEIP Rafael Comenge)
FUNDACIÓ ExE. Entitat col·laboradora projecte Erasmus+ Green Sesame. Puebla (Mèxic)
Per a la Fundació Educació per l’Experiència (fundació ExE), la participació en el projecte Green Sesame és una preciosa oportunitat d’aprofundir en el nostre propòsit que l’alumnat desenvolupe una ecoconsciència que permeta treballar conjuntament en la regeneració del planeta. Estem molt agraïts d’haver sigut seleccionats per a això, per la riquesa que suposa per a totes i tots l’aprenentatge conjunt en la implementació de l’educació mediambiental i en sostenibilitat amb la finalitat que tot l’alumnat hi tinga accés.
L’ús d’una eina tan apreciada com una aplicació que empra elements lúdics fa que el nostre programa d’educació mediambiental, basat en valors es veja completat per una manera d’aprendre divertint-se. L’experiència de participar en un programa europeu des d’un centre educatiu a Mèxic ens pareix molt coherent amb el principi de la interrelació global i la importància d’afermar aquesta comunitat universal a través de l’educació mediambiental.
Finalment, trobem que el mesurament de l’impacte, així com de l’evolució de les actituds i els comportaments de l’alumnat, és una cosa essencial per a continuar en la nostra tasca.
Amparo Belarte Granell (Fundació ExE)
IES CÀRCER. Centre col·laborador projecte Erasmus+ Green Sesame. CÀRCER (Ribera Alta)
L’alumnat de l’IES Càrcer treballa activament per a tindre un centre més sostenible i respectuós amb el medi ambient. Des de fa alguns anys, estem realitzant diferents accions dins del nostre projecte de centre Millorem el món. Els nostres indicadors ens mostren que cada vegada el nostre alumnat té menys consciència sobre la situació actual d’emergència climàtica i, per això, qualsevol mesura que proposem i realitzem té bon acolliment inicialment, però hem observat que el seu objectiu es dilueix amb el temps.
El projecte Green Sesame pot donar una nova perspectiva al nostre projecte, promovent de manera lúdica i duradora aquestes actituds positives relacionades amb la sostenibilitat i el medi ambient, començant així un moviment que pot arribar a tota la nostra comunitat educativa. Si el nostre alumnat adquireix consciència ambiental des de les primeres etapes, aquests aprenentatges formaran part activa en les seues vides, de manera que obtindran un futur més brillant per a tots i totes i, per tant, milloraran el món.
Maria Cortell Lladosa
Professora de Biologia i Geologia (IES CÀRCER)