title


ICS- Intersindical Valenciana model sindical d’èxit

El sindicat no deixa de crèixer en les zones industrials de la Foia de Bunyol i la plana d’Utiel-Requena

Membres d'Intersindical Valenciana concentrats a la porta de l'Ajuntament de Bunyol
08 / 01 / 2024

María Villar
ICS-IV


Patim el boicot continu per part dels malanomenats "sindicats de classe"

Des que en el 2020 ens vam passar a Intersindical Valenciana, el Sindicat no ha deixat de créixer en les comarques de la Foia de Bunyol i la Plana Utiel-Requena. Un creixement que s’ha produït tant en afiliació, com en representació en les diferents empreses de la zona.

El compromís que vam adquirir en el seu moment ha donat els seus resultats. La clau és el dia a dia. Realitzem una acció sindical permanent i de proximitat. Un gran treball en equip que s’ha traduït en un increment constant d’afiliació i en èxit rere èxit en cada elecció sindical on presentem candidatura.

Ara bé, no podem dir que ens ho estiguen posant fàcil. Més prompte al contrari. Enfront no tenim només les empreses que busquen sindicats “menys combatius”, sinó que, a més, patim el boicot continu per part dels malanomenats “sindicats de classe”. Cada vegada que Intersindical Valenciana guanya o obté representació en una empresa, aquests altres sindicats tracten d’impugnar els nostres resultats. Per sort, sempre hem pogut demostrar que eixes impugnacions no tenien raó de ser.

Aquests múltiples intents per desgastar-nos, no els han servit de res, ja que comptem amb les persones treballadores que ens donen suport i reforcen els nostres plantejaments. Les treballadores i els treballadors són els que decideixen en assemblea,  de forma voluntària, i amb vot lliure i secret. Només elles i ells prenen les decisions que consideren més adequades pel que fa a la representació sindical en els seus centres de treball.

El boicot arriba fins a l’extrem que en empreses on tenim el 99% de l’afiliació (per no dir el 100%) facilitem que els “altres sindicats” –que fins i tot desconeixen la ubicació dels centres de treball– puguen presentar també candidatures. Com a premi, ens impugnen les eleccions. Evidentment, el laude posterior de justícia ens acaba donant la raó.

Situacions com aquesta es podrien relatar moltíssimes en aquest escrit. Però pensem que amb un exemple és més que suficient per a descriure l’assetjament sindical que patim, i que, malgrat això, no els dona resultats.

En empreses com ara Faerch, Elaborados Cárnicos Medina, Embutidos Martinez fase I i fase III, Platos Tradicionales, Copevac, Cleanity, Hormigones Buñol, Porcelanas Mare Nostrum, Pet, Frescos Delisano, Cebollas Tara, Comercial Visa, Sacyr hem guanyat les eleccions sindicals o obtingut una àmplia representació sindical. Aquests resultats electorals ens avalen i ens han convertit en una opció sindical majoritària per decisió de les persones treballadores.

El nostre compromís és ser part activa i resolutiva dels problemes que les persones treballadores han d’afrontar cada dia, i treballar en la millora de les seues condicions laborals i socials. Les decisions de les treballadores i treballadores no poden ser qüestionades per cap direcció sindical, sinó respectades. Eixe és el secret de l’èxit d’Intersindical Valenciana.