title


Una oportunitat, un futur i una lliçó de vida

Em diuen Arsen Shvets i tinc 18 anys. Abans de la invasió russa d’Ucraïna, la meua visió del futur era completament diferent. Pensava estudiar Relacions Internacionals en la Universitat Nacional de Kíiv. En un dia, la vida va canviar per sempre per a mi, la meua família i la vida de milions de persones a Ucraïna.

Arsen Shvets (de cabell ros, en el centre) envoltat de gent de l'ESFMB
27 / 03 / 2024

Arsen Shvets
Voluntari CES-ESFMB-Iv


Als 16 anys, vaig haver de deixar la meua meravellosa vida a Ucraïna i fer-me responsable i decidir sobre el meu futur. El meu objectiu continua sent el mateix. Vaig tindre molta sort quan un dia em vaig assabentar que l’ESFMB-Iv m’havia seleccionat com a voluntari del Cos Europeu de Solidaritat. No és només una gran experiència per a mi, com per a molts joves a Europa, sinó una oportunitat de desenvolupament. Com abans de la guerra, pense dedicar la meua vida a les relacions internacionals. El meu objectiu és beneficiar tant el meu país, com treballar per un futur millor per a la Unió Europea. No hi ha dubte que compartim els mateixos valors, pels quals el meu poble lluita fermament en el camp de batalla.

Permeteu-me explicar-vos què significa per a mi ser voluntari del Cos Europeu de Solidaritat. En primer lloc, és l’experiència, les oportunitats i els contactes que m’obrin el camí a un futur millor. En l’ESFMB-Iv, la meua organització d’acollida dins del voluntariat del programa Europeu del CES, treballe principalment en la promoció de l’aprenentatge i els intercanvis entre les persones joves. Intente aprofitar aquesta experiència per a compartir-la amb la joventut ucraïnesa en el futur. El meu missatge a la joventut és el següent: «El poder està en el coneixement i en la vostra consciència, així que sigueu forts i desenvolupeu aquest món per a millor». El meu somni més preat és veure una Ucraïna lliure dins la família europea. Agraïsc sincerament a qui no ha estat indiferent i ha ajudat al meu poble tots aquests anys i continua fent-ho. Estem units, som europeus!