Salut Laboral

7 d’abril, Dia Mundial de la Salut

Cada any, el dia 7 d’abril és el Dia Mundial de la Salut. Enguany donarà lloc a una mobilització internacional coordinada en diversos continents, tant de professionals com d’usuaris, sota una forma adaptada a cada país o a cada regió per defensar l’accés a l’assistència mèdica, i a una protecció social gratuïta. Intersindical Valenciana també participa d’aquestes reividicacions i accions.

07 / 04 / 2018 | Intersindical

Aquest dia involucra, en cada país, tant els professionals com la població. En nombrosos països hi ha hui en dia plataformes que inclouen desenes d’organitzacions de professionals, usuaris, malalts, sindicats, associacions i organitzacions polítiques que reivindiquen una resposta coordinada en defensa de la salut, l’assistència universal i la protecció social, enfront dels apetits de les multinacionals, dels plans d’austeritat concertats a Europa, i de la destrucció anunciada dels serveis públics.

Per a Intersindical Valenciana el dret a la salut i a la protecció social és un dret fonamental. Molts governs europeus, com l’espanyol, s’hi oposen, ja que la seua prioritat és defensar els enormes beneficis d’una minoria, encara que siga en perjuí de la salut de tots i totes. En aquest context, cal saludar i felicitar-nos pel recent rescat de l’Àrea de Salut de la Ribera i per l’anunci de l’inici de les negociacions per fer-ho també amb l’Hospital de Dénia.

La lluita contra la mercantilizació de la salut és una de les prioritats de la Intersindical Valenciana que s’oposa a les polítiques d’austeritat i als enormes beneficis de les multinacionals farmacèutiques, la radiologia i les constructores de centres sanitaris en detriment de l’interés general de la població. La globalització i conversió en mercat de la salut i de la protecció social, amb la transferència del sector públic cap al sector privat, té repercussions catastròfiques quant a l’accés a l’atenció mèdica, l’ocupació, les pensions, les condicions de treball, la qualitat dels serveis, la qualitat de l’assistència mèdica i la migració dels treballadores i treballadors de la salut dels països empobrits cap als països més rics així com del sector públic cap al sector privat.

Intersindical Valenciana considera que cal recuperar el control, per part de la ciutadania, de les polítiques socials i sanitàries. La salut és la vida en totes les seues dimensions: física, mental, social i mediambiental. És un dret humà fonamental i inalienable per a tots i totes i un bé social comú per a tota la humanitat, així com els drets dels pobles relatius al medi ambient, l’ocupació, les condicions de treball, l’accés a l’aigua, l’educació, l’alimentació, la cultura, l’habitatge, l’accés al benestar, que s’han d’implementar, garantir, defensar i estendre.




Deixa un comentari






  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.