Salut Laboral

Aprovada la Guia Tècnica per a l’elaboració d’un pla de contingència i continuïtat del treball durant la COVID-19 per a tots els sectors de Generalitat, excepte el sanitari

La Intersindical ha reiterat les seues peticions i ha demanat prudència a la Generalitat, perquè el retorn al treball es realitze amb les màximes mesures preventives i garantint la seguretat i la salut

05 / 05 / 2020 | Intersindical

Una vegada aprovada la Guia, s’ha d’elaborar un pla de contingència i continuïtat en el treball durant la COVID-19 per cada sector, centre i lloc de treball de la Generalitat, comptant amb les treballadores i els treballadors, amb els seus representants sindicals, delegades i delegats de prevenció i amb els Comités de Seguretat i Salut en el Treball. Hem demanat que la informació arribe directament a les delegades i els delegats de prevenció. Es realitzarà formació digital, segons ha informat l’INVASSAT.

Intersindical Valenciana ha reclamat el Pla de Prevenció de totes les Conselleries, perquè és necessari que es planifique l’acció preventiva relativa a la seguretat i la salut de tot el personal de la Generalitat, i ha exigit una revisió i adequació de tots els plans d’autoprotecció i mesures d’emergència davant possibles evacuacions. És una reivindicació de sempre, com vam dir en les al·legacions. El sector docent el va denunciar a Inspecció de Treball l’any 2014, després d’un requeriment en el 2015, seguim sense pla de prevenció (el pla de prevenció és preceptiu, Llei de Prevenció de Riscos Laborals 31/1995).

Reclamem que aquesta Comissió Sectorial de Seguretat i Salut en el Treball (CSSST) -justícia, administració pública, docent- es constituïsca en tres comissions, una per cada sector. Amb un Servei de prevenció de riscos laborals propi de cada sector. Perquè cada un dels sectors té característiques singulars i específiques, ha de tindre el seu Pla de prevenció i el de contingència i continuïtat en el treball enfront de la COVID-19.

Intersindical ha exigit que es convoquen amb caràcter urgent els Comités de Seguretat i Salut Laboral (CSSL) en els tres sectors: justícia, administració pública i docent. També que se siga realitzant teletreball. En una situació de pandèmia s’ha de comptar amb les treballadores i els treballadors, amb les delegades i els delegats de prevenció i els CSSL.
En la reunió, l’INVASSAT ha explicat la guia tècnica, que donarà informació i formació, assessorament tècnic i com a servei de prevenció de personal propi de la Generalitat continuarà fent les tasques que els corresponga. Respecte al Pla de Contingència ofereixen suport tècnic en relació amb el contingut i documents annexos. Cada sector i conselleria disposarà de suport amb el nom del tècnic assessor o assessora, telèfon, correu electrònic. S’ha demanat l’augment de plantilla, 39 persones, per a poder assessorar i atendre les peticions que sorgisquen de les sotssecretaries, però també dels delegats i delegades de prevenció.

En el sector de Justícia, Intersindical ha insistit en la necessitat de comptar amb una guia tècnica pròpia, amb caràcter urgent, perquè en l’últim esborrany del Ministeri de Justícia s’indica l’increment de funcionaris al seu lloc de treball, per torns de matí i vesprada, i la utilització d’algunes dependències per persones treballadores i per la ciutadania com a usuària d’aquest servei públic. Actualment s’estan reunint setmanalment amb l’administració, però s’ha demanat la convocatòria formal de reunió dels tres Comités de Seguretat i Salut Laboral, un en cada província, formalment, tal com estan constituïts. Per part seua, la Subdirectora General de Modernització de la Justícia ha explicat que estan treballant en la guia tècnica, i avançant en els plans de prevenció amb reunions semanals, que l’activitat presencial és del 20%, i en alguns organismes superen el 33%, estan a l’espera del que dicte el Ministeri.

Intersindical ha demanat al sector d’administració pública que es coordinen totes les conselleries respecte a les mesures preventives, individuals i col·lectives, i la dotació d’equips de protecció, d’higiene i neteja, i altres qüestions relacionades amb la seguretat i salut. El Director General de Funció Pública ha explicat que no s’ha deixat de treballar presencialment, que estan preparant un esborrany del pla de contingència, que faran torns i flexibilitzaran horaris per a evitar aglomeracions, que les sotssecretaries estan informant de les mesures preventives i de protecció, es marcarà un calendari per a l’elaboració dels plans de contingència en cada Conselleria.

En el sector docent, Intersindical ha preguntat sobre el significat del comunicat enviat als ajuntaments, demanant que preparen els centres del seu municipi perquè estiguen nets i desinfectats abans del dia 11 de maig, i queden condicionats per a fer treballs administratius i preparatoris per al personal docent i auxiliar. La Directora General de Personal ha dit que es pretenia avançar i preparar els centres de treball, però no ha deixat clara la postura de la Conselleria d’Educació sobre la incorporació presencial als centres.

Per últim, dir que som conscients de l’estat d’alarma sanitària i social en el qual vivim actualment. Per això, des de la Intersindical oferim la nostra col·laboració en la lluita contra la COVID però exigint sempre totes les mesures preventives necessàries, individuals i col·lectives, perquè la seguretat i la salut de les treballadores i els treballadors és el més important.

Accedeix a la Guia Tècnica per a l’elaboració d’un pla de contingència i continuïtat del treball durant la COVID-19.

Guia_Tècnica_per_a_lelaboració_dun_pla_de_contingència_i_continuïtat_del_treball_durant_la_COVID-19.pdf




Deixa un comentari






  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.