Canvi climàtic

Café diàleg: L’Acció per a l’empoderament Climàtic

Intersindical Valenciana Medi Ambient participa en el Café diàleg: L’Acció per a l’empoderament Climàtic i el seu potencial transformador entre la joventut valenciana i boliviana. Organitzada per Ajuda en Acció, hem compartit les nostres experiències junt amb una delegació de joves i docents de Bolívia.

delegació de joves i docents de Bolívia
delegació de joves i docents de Bolívia
14 / 06 / 2024 | Intersindical

A la tertúlia ens hem preguntat: Quin és el paper de la joventut en la lluita contra l’emergència climàtica? Quins reptes afronta la joventut enfront de l’emergència climàtica? Quines competències s’han d’impulsar per a facilitar la resiliència climàtica de la joventut? Com podem des de l’educació impulsar aquestes competències? I que estem fent els docents per involucrar a la joventut en la lluita contra l’emergència climàtica? Quines estratègies i propostes s’està duent a terme per a impulsar la participació i la mobilització de la joventut? Com es poden establir ponts i vincles col·laboratius i equitatius entre el nord i el sud global?

Hem d'empoderar als jóvens per crear, sentir, pensar i lluitar ecotopies. Si la joventut no pot somniar en opcions de futur, no passaran a l’acció

Vam coincidir en la necessitat de trencar el discurs distòpic dels mitjans de comunicació i xxss, i empoderar als jóvens per crear, sentir, pensar i lluitar ecotopies. Si la joventut no pot somniar en opcions de futur, no passaran a l’acció. Vam veure com a Bolívia la llei d’educació fomenta la participació de les famílies en els projectes del centre i de tota la comunitat educativa en projectes servei en la comunitat que l’envolta. Ens adonarem que hem d’aprendre molt de com treballen els docents al sud global. També, coincidirem en el fet que al País Valencià hi ha molts centres de primària implicats en projectes de sostenibilitat, però a secundària i FP en la majoria de centres és una minoria de docents els que s’impliquen en l’educació ambiental i el canvi climàtic.

També coincidirem en la necessitat de fomentar des dels centres educatius valors democràtics com l’escolta activa, el diàleg, la participació ciutadana i l’empatia… Així com treballar en projectes interdisciplinaris de sostenibilitat i aprenentatge servei on els cossos, les emocions i els sentits estiguen presents mitjançant l’art, la música, la dansa i el moviment conscient.

Agraïts a Ajuda en Acció de València i Bolívia per la iniciativa.




El comentari no està disponible a l'entrada d'aquest canal.
  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.