Mobilitat, ecologia i sostenibilitat

Demanem solucions per als mercats d’aliments no sedentaris de proximitat

Intersindical Valenciana, a favor d’una alimentació segura i nutricional, s’ha adherit a la Carta al Ministeri d’Agricultura, Pesca i Alimentació que sol·licita solucions per als mercats d’aliments no sedentaris de proximitat.

31 / 03 / 2020 | Intersindical

Més d’un centenar d’organitzacions i col·lectius han presentat al Ministeri d’Agricultura una carta per sol·licitar que es “dicten les instruccions pertinents a les comunitats autònomes i ajuntaments perquè es busquen solucions per als mercats no sedentaris de proximitat”.

Es demana al Ministeri d’Agricultura que prenga mesures en consideració de l’emergència sanitària i social provocada pel coronavirus en la producció agroalimentària de xicoteta escala i en l’àmbit agroecològic. Per tal de mitigar l’impacte econòmic que està provocant aquesta crisi en les economies del sector agrícola, es demana un esforç de les diverses administracions perquè aposten per les produccions locals en la compra pública d’aliments, per a proveir hospitals, centres de majors, menjadors socials, menjadors escolars o bancs d’aliments. També mesures fiscals, com l’exempció del pagament d’autònoms a les xicotetes granges.

La demanda es fa davant el tancament generalitzat de molts mercats alimentaris i les dificultats trobades per diferents circuits curts de comercialització, per la interpretació excessivament restrictiva que molts governs locals i autonòmics estan fent de les prohibicions decretades per l’estat d’alarma (Reial decret 463/2020, de 14 de març) davant la pandèmia del coronavirus i la COVID-19.
Les organitzacions signants proposem protocols de seguretat i higiene, posats en marxa per algunes comunitats, perquè els circuits curts de comercialització i accés a aliments puguen continuar garantint la seguretat alimentària durant aquesta crisi sanitària, social i econòmica. Recordem que aquests canals de venda directa faciliten a la ciutadania l’accés de béns de primera necessitat en condicions de salubritat immillorables.

Intersindical Valenciana, des d’una consciència solidària i des del respecte a la diversitat i les diferències territorials, culturals i identitàries, ha signat la carta al Ministeri d’Agricultura, Pesca i Alimentació, perquè en aquest context de crisi sanitària, social i econòmica provocada per la pandèmia del coronavirus es fa més evident la necessitat de protegir i incentivar els sistemes agroalimentaris, agroecològics i territorials, garantint el dret a l’alimentació, la seguretat i la sobirania alimentària.

Accés a la carta




Deixa un comentari






  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.