Mobilitat, ecologia i sostenibilitat

Donem suport a la xicoteta producció agroalimentària i la venda directa

Al voltant de 600 organitzacions, entre les quals es troba Intersindical Valenciana, continuem exigint mesures concretes i reals per a donar suport a la producció i comercialització agroalimentària de xicoteta escala, de l’àmbit agroecològic i l’economia local.

08 / 04 / 2020 | Intersindical

Després de la resposta del Ministeri d’Agricultura, Pesca i Alimentació -poc clara, evasiva i sense mesures concretes- a la carta que vam presentar el 30 d’abril de 2020 perquè, dins de l’estat d’alarma actual, es protegisca la pagesia i la xicoteta producció agroalimentària, hem decidit enviar una segona carta als ministeris de Sanitat i Consum aquest 8 d’abril. En ella se sol·licita formalment que es “dicten les instruccions pertinents a les comunitats autònomes i ajuntaments perquè es busquen solucions per als mercats no sedentaris de proximitat”.
La societat ha d’estar informada, a tal efecte s’ha promogut la campanya #SOSCampesinado, una aliança d’organitzacions ecologistes, sindicats, productores i productors locals, plataformes, cooperatives i grups d’investigació que exigeix mesures concretes per a la protecció de l’economia local i el sector agroalimentari de xicoteta escala.
Les organitzacions signants reclamem la reobertura dels mercats alimentaris, el suport a les produccions locals i la implantació de mesures fiscals. Apostem per les produccions locals, les d’origen extensiu i les agroecològiques en la compra pública d’aliments per a proveir hospitals, centres de majors, menjadors socials, menjadors escolars o bancs d’aliments. També que s’instauren mesures fiscals com l’exempció del pagament d’autònoms a les xicotetes granges.
Des d’Intersindical Valenciana, en aquest context de crisi sanitària, social i econòmica provocada per la pandèmia del coronavirus, creiem que es fa més evident la necessitat de protegir i incentivar els sistemes agroalimentaris, agroecològics i territorials, garantint el dret a l’alimentació, la seguretat i la sobirania alimentària, sempre des d’una consciència solidària i des del respecte a la diversitat i les diferències territorials, culturals i identitàries.
Així, Intersindical Valenciana, al costat de la resta de les organitzacions, continuarà lluitant a favor d’una alimentació sana i sostenible.

Accedeix a:
Carta que reexpedirem a Consum i Sanitat amb les noves adhesions (Carta 2), entre les quals es troba la Intersindical Valenciana.

Carta (1) presentada al Ministeri d’Agricultura el 30 d’abril de 2020.




Deixa un comentari






  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.