Salut Laboral

Fabra reduïx per decret la participació sindical en la Generalitat Valenciana

El Govern Valencià aprova un nou reglament per a l’Institut Valencià de Seguretat i Salut en el Treball (INVASSAT) i reduïx de forma dràstica la participació sindical dins de l’enorme empresa que és la Generalitat Valenciana.

06 / 09 / 2013 | Benjamí Renovell

El nou reglament de l’INVASSAT, publicat el 30 de juliol, també inclou la modificació i retall del decret que regula els serveis de prevenció de riscos laborals específics del conjunt de la Generalitat Valenciana.

La nova RLLT continua sense reforçar els serveis de prevenció.

El nou reglament orgànic i funcional de l’INVASSAT, no es limita a la reglamentació d’aquest organisme; a més inclou una molt negativa modificació del decret que regula els serveis de prevenció de riscos laborals propis de la Generalitat Valenciana entesa com a empresa. Ara l’INVASSAT, que tenia entre les seues funcions el seguiment de les actuacions preventives en totes les empreses valencianes i l’assessorament i la col·laboració amb les autoritats laborals i judicials, també s’encarregarà de les actuacions preventives en la pròpia Generalitat. D’aquesta manera, la prevenció i el seu seguiment queden en mans dels mateixos, en una nova forma interessada d’interpretar les lleis.

Al mateix temps, i sense cap tipus de consulta ni negociació, reduïxen de forma dràstica el nombre de comissions que han de vetlar per l’aplicació de la Llei de Prevenció de Riscos Laborals en els nombrosos centres de treball que posseïx la Generalitat Valenciana. I també es reduïx la freqüència de reunions obligatòries. Un assumpte que El Govern Valencià estava incomplint contínuament i pel que ja havia sigut denunciat: la seua negativa a convocar les comissions de participació. Ara pareix que es vullga resoldre per mitjà de l’ajornament i el col·lapse de les reunions, dedicant menys recursos i menys temps en una empresa amb centenars de centres de treball i desenes de milers de persones treballant-hi.

D’acord amb aquesta política de desinterés, el projecte de Relació de Llocs de Treball que la Generalitat va presentar aquest dimecres 4 de setembre no contempla l’increment de recursos humans per als serveis de prevenció que des de fa anys venim reclamant.




Deixa un comentari






  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.