Salut Laboral

Intersindical Valenciana exigeix que es complisquen les mesures de seguretat en les empreses

Ahir 3 persones vam morir i 4 més van resultat greument ferides com a conseqüència d’un terrible accident laboral a Benifairó de les Valls

Accident laboral in itinere
Accident laboral in itinere
03 / 09 / 2024 | Intersindical

Tres persones mortes i quatre greument ferides. És el tràgic balanç d’un greu accident laboral que va ocórrer ahir a Benifairó de les Valls. Des d’Intersindical Valenciana, en primer lloc, volem mostrar el nostre suport i condol a les famílies, companys i amistats dels treballadors morts. Per desgràcia, hem vist com molts mitjans de comunicació obvien que es tracta d’un accident de treball in itinere. Des del Sindicat exigim la revisió de tots els vehicles d’empresa, tant els que transporten mercaderies com els que utilitzen les persones treballadores als seus desplaçaments laborals. Molt sovint, observem a les nostres carreteres molts camions i furgonetes que no semblen haver passat una ITV des de fa anys.

Des d’Intersindical exigim el compromís de l’empresariat per fiscalitzar les condicions tècniques i de seguretat dels vehicles d’empresa i exhortem a les administracions a ser diligents

Increment del nombre d’accidents

Durant 2023 al País Valencià es van registrar un total de 8.880 d’accidents in itinere, amb un augment de 426 casos en relació amb el mateix període de l’any anterior, xifra que suposa un increment del 5%. De tots aquests accidents, 11 en van ser mortals (6 menys que l’any anterior, una reducció del 35,3%) i 89, greus (8 menys que en 2022, un 8,2% menys). Pel que fa a sexes, les dones pateixen el 57% dels accidents in itinere, tot i que els hòmens són víctimes del 57% dels accidents greus i el 100% dels accidents mortals. En aquest cas el 73% dels accidents in itinere mortals els pateixen treballadors majors de 40 anys.

Cal acabar amb aquest problema sistèmic. Des d’Intersindical exigim que l’empresariat fiscalitze les condicions tècniques i de seguretat dels vehicles d’empresa. També exhortem a les administracions a ser diligents i vigilar amb fermesa les condicions de seguretat i salut de la classe treballadora. Així mateix, també demanem la implicació de les persones treballadores en tot allò que afecte les seues condicions laborals i l’entorn de treball. Si nosaltres no actuem i exigim condicions de treball saludables, el capitalisme patriarcal continuarà prioritzant els beneficis i l’acumulació de capital a la nostra salut.




Deixa un comentari






  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.