Moviment antinuclear

Intersindical, amb Tanquem Cofrents

El diumenge, 10 de març, s’ha celebrat una vigília en record de les víctimes de la nuclear de Fukushima (Japó), la Intersindical Valenciana s’encontrava present.

11 / 03 / 2019 | Intersindical


L’acte homenatjant a totes les víctimes de totes les centrals nuclears, en concret a la de Fukushima, s’ha realitzat perquè, avui 11 de març fa 8 anys del seu accident. Ha tingut lloc en les Torres de Serrans, s’ha llegit un manifest, després de posar al voltant de 300 ciris sobre les lletres de: FUKUSHIMA MAI MÉS, TANQUEM COFRENTS.
Ja n’hi ha prou de tanta inseguretat i perill constant, cal tancar la central nuclear de Cofrents i totes les altres.

A continuació es transcriu el Manifest que s’ha llegit:

Manifest (vigília 10 de març de 2019)


Benvolguts amics i amigues. Ens hem reunit en aquesta vigília per a recordar a les víctimes de l’energia nuclear.


A les víctimes mortes directament, però també a les quals van veure la seua salut trencada i a les obligades a desplaçar-se per les catàstrofes nuclears.
Centenars de milers de víctimes oblidades per la majoria l’opinió pública, però el sofriment de les quals segueix ací.

Víctimes com els habitants de Pripiat i voltants, que van haver d’abandonar les seues llars, els seus treballs, les seues vides, d’un dia per a un altre, per a no tornar mai.
Víctimes com els centenars de milers de"liquidadors” de Txernòbil, les vides dels quals es van veure dràsticament escurçades i la seua salut molt deteriorada.
Víctimes com els centenars de milers de japonesos que van haver de fugir de la radiació, la majoria per a no tornar, en la catàstrofe de Fukushima, que el seu huité aniversari es compleix avui, 11 de març.

Aquesta nit volem recordar-les, i reivindicara elles i a la resta dels afectats per accidents nuclears menys coneguts, però no per això, menys reals.

I volem que se’ls tinga present, especialment ara, quan governs i empreses nuclears proposen construir més centrals nuclears o prolongar irresponsablement el funcionament de les ja existents, com acaba d’ocórrer a Espanya.
En efecte, les empreses elèctriques han pactat amb el govern del PSOE un calendari de tancament que faria que aconseguiren un període de funcionament mitjà de 47 anys, i pel qual Cofrents tancaria en el 2030, després de 46 anys de funcionament, durant els quals ja ha patit un sense fi d’averies i accidents.

Prolongar el funcionament d’una instal·lació que ja està vella i deteriorada suposaria un augment exponencial del risc d’accident inassumible per a la ciutadania, especialment si es té en compte que disposem d’alternatives molt millors per a generar energia.
Per tot això, i perquè no volem convertir-nos nosaltres també en deportats nuclears, exigim que es tanque Cofrents en 2021 com a més tard i puguem seguir amb les nostres vides sense aquesta vertadera espasa de Dàmocles sobre els nostres caps.
Per a acabar, us demanem que us afegiu amb nosaltres en aquesta reivindicació i crideu amb nosaltres: “Tanquem Cofrents i totes les altres”.




Deixa un comentari






  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.