Canvi climàtic

Intersindical contra el canvi climàtic

El 24 de maig Fridays For Future ha convocat una Segona Vaga Internacional pel Clima per a lluitar contra el Canvi Climàtic i a València, a més, una Manifestació.

14 / 05 / 2019 | Intersindical


Intersindical Valenciana s’ha adherit, al costat d’altres col·lectius i organitzacions, a la “Manifestació pel clima” convocada, per Fridays For Future València, el 24 de maig a les 18 hores en la plaça de la Mare de Déu i que farà un recorregut fins a la plaça de l’Ajuntament, allí es llegirà un Manifest.


La mobilització internacional pel clima es realitza perquè ens trobem davant una gran crisi climàtica i medi ambiental, sense precedents. Estem a 11 anys que els efectes del Canvi Climàtic siguen irreversibles, segons l’ONU I l’IPCC (Grup Intergovernamental d’Experts sobre el Canvi Climàtic. L’activista mediambiental sueca Greta Thunberg, de 16 anys, va dir: “No podem resoldre el canvi climàtic sense tractar-ho com una emergencia”.


La situació actual fa necessària i urgent la declaració de l’Estat d’Emergència Climàtica. Regne Unit i Irlanda s’han convertit en els dos primers països del món a declarar l’emergència climàtica i mediambiental, encara que la moció aprovada pels dos Parlaments no és vinculant, en l’àmbit simbòlic és molt important, pel compromís que s’adquireix amb la Comissió del Canvi Climàtic. Hem d’exigir que en tots els països del món es declare l’emergència Climàtica.

L’objectiu és acabar amb la catàstrofe climàtica i actuar contra el canvi climàtic. És important que en tots els països del món s’actue conjuntament per a evitar que, aproximadament, 200 espècies s’extingisquen cada dia, que més de 10 milions de persones hagen d’abandonar el seu habitatge per l’augment del nivell del mar, que la desertificació i la sequera avance, o que la pol·lució de l’aire cause entre 6 i 7 milions de morts prematures. És urgent que es reduïsca el 50% les emissions de CO₂ en el 2030, per a evitar l’agreujament de la crisi climàtica, segons els científics.

Per tot això, Intersindical Valenciana fa una crida a tothom, i als col·lectius, perquè participem en la Manifestació convocada per “Fridays For Future València” el divendres 24 de maig de 2019 a les 18 hores a la plaça de la Verge a València. Perquè és urgent actuar políticament i socialment, aconseguir que es declare l’Estado d’Emergència climàtica i frenar el Canvi Climàtic ja. Perquè la nostra lluita sempre serà per la justicia climática, per la vida.

#FridaysForFuture, #FridaysForFutureValencia, #24MxClima #24MxClimaValencia




Deixa un comentari






  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.