Salut Laboral

Intersindical demana una reunió extraordinària de la COPASESA per a abordar la situació d’emergència en el treball pel coronavirus

La Comissió Paritària de Seguretat i Salut en el Treball (COPASESA) és l’òrgan de participació institucional de l’Administració de la Generalitat en matèria de seguretat i salut laboral, en la qual estan representades totes les dependències i centres de treball i els seus organismes autònoms.

17 / 03 / 2020 | Intersindical

El passat 12 de març vam tenir la reunió de la Comissió Sectorial de Seguretat i Salut en el Treball (CSSST) de l’àmbit de justícia, administració pública i docent. En aquest òrgan de participació institucional específic de l’Administració de la Generalitat en matèria de seguretat i salut en el treball, la Intersindical va presentar les següents peticions:

1. La convocatòria extraordinària, amb caràcter urgent, de la reunió de la Comissió Paritària de Seguretat i Salut en el Treball (COPASESA) per a abordar la situació d’emergència en el treball pel coronavirus (SARS-CoV-2) que causa la malaltia Covid-19, per ser l’òrgan de participació institucional de l’Administració de la Generalitat en matèria de seguretat i salut laboral.

2. El Pla de Prevenció del sector docent, de justícia i d’administració pública, com diu la Llei 31/1995, de 8 de novembre, de prevenció de Riscos Laborals (LPRL 31/1995). És un aspecte pendent en tots els sectors, excepte el sanitari, i, per això, encara no existeix una planificació de l’acció preventiva relativa a la salut i la seguretat del personal docent, de justícia i d’administració pública. S’està incomplint l’article 16, de la LPRL 31/1995, en el que determina que la prevenció haurà d’integrar-se en el sistema general de gestió de l’empresa, tant en el conjunt de les seues activitats com en tots els seus nivells jeràrquics mitjançant la implantació i aplicació d’un Pla de prevenció de Riscos Laborals. Aquest Pla de prevenció de Riscos Laborals haurà d’incloure, entre d’altres aspectes, les responsabilitats, funcions, practiques, processos i recursos per a la prevenció de riscos en l’empresa.

3. Conéixer la convocatòria de reunió, i els documents que l’acompanyen, amb almenys quinze dies d’antelació. Aquest requisit és necessari per a poder estudiar els documents i fer propostes o al•legacions, per a sol•licitar la inclusió en l’ordre del dia de punts, i per fer possible la consulta, participació i col•laboració de les treballadores i els treballadors i dels seus representants. La LPRL 31/1995, en el capitol V, “Consulta i participació dels treballadors”, article 33, “Consulta dels treballadors”, diu que l’empresari haurà de consultar als treballadors i les treballadores, o a les seues representants, amb la deguda antelació, quant a l’adopció de les decisions relatives als procediments d’informació i documentació, i a qualsevol altra acció que puga tenir efectes substancials sobre la seguretat i la salut de les treballadores i els treballadors. “Els informes que hagen d’emetre les Delegades i els Delegats de Prevenció”, hauran d’elaborar-se en un termini de quinze dies, o en el temps imprescindible quan es tracte d’adoptar mesures dirigides a prevenir riscos imminents, segons l’article 36 de la LPRL.

4. Que es complisca la normativa vigent, i que es tracte prèviament en cada Comité de Seguretat i Salut Laboral, de tots els sectors de l’Administració de la Generalitat, els documents que pertoque d’acord amb el que es preveu en els apartats 1 i 2 de l’article 39 de la Llei de Prevenció de Riscos Laborals, en l’exercici de les seues competències, com:
a) Participar en l’elaboració, posada en pràctica i avaluació dels plans i programes de prevenció de riscos laborals de l’empresa. Es debatran, abans de la seua posada en pràctica por la seua incidència en la prevenció de riscos, l’elecció de la modalitat organitzativa de l’empresa i la gestió realitzada per les entitats especialitzades encarregades per les empreses de la realització d’activitats preventives; els projectes de planificació, organització del treball i introducció de noves tecnologies, l’organització i el desenvolupament de les activitats de protecció i prevenció a què es refereix l’article 16 de la LPRL i el projecte i organització de la formació en matèria preventiva..
b) Promoure iniciatives sobre mètodes i procediments per a l’efectiva prevenció dels riscos, proposant a l’empresa la millora de les condicions o la correcció de les deficiències existents.
Així mateix, cada Comité de Seguretat i Salut Laboral haurà de conéixer la situació relativa a la prevenció de riscos al seu centre de treball, els documents i informes relatius a les condicions de treball, i de l’activitat del servei de prevenció. Posseir el dret de conéixer i l’obligació d’analitzar els danys produïts en la salut o en la integritat física dels treballadors i les treballadores, a fi de valorar les seues causes i proposar les mesures preventives oportunes, també, conéixer i informar la memòria i programació anual del servei de prevenció.

En definitiva, Intersindical Valenciana demana a l’Administració de la Generalitat que accepte les seues peticions, que promoga i adopte les mesures preventives adequades i necessàries, segons els riscos de cada lloc de treball o funció, amb la finalitat de protegir la salut i la integritat física de les treballadores i els treballadors, també enfront del coronavirus.




Deixa un comentari






  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.