Medi ambient

Intersindical donarà suport a la Plataforma Frenem la Contaminació del Grau de Castelló al Parlament Europeu

La plataforma, amb representació d’Intersindical Valenciana, exposarà les seues reivindicacions contra la contaminació atmosfèrica en la reunió de la Comissió de Peticions del Parlament Europeu el pròxim 20 de gener.

10 / 01 / 2020 | Intersindical

La contaminació de l’aire és un problema de primer ordre de salut humana i del medi ambient. En aquest sentit, les veïnes i veïns del Grau es troben en una situació especialment crítica donada la proximitat del polígon industrial del Serrallo, el major del País Valencià i un dels 3 focus petroquímics del Mediterrani, sumant, a més a més, les activitats que es desenvolupen al port de Castelló relacionades amb el trànsit i emmagatzematge de substàncies sòlides a granel a la intempèrie, amb la consegüent contaminació per dispersió de partícules perjudicials per a la salut del veïnat. Des de fa molt de temps són freqüents els episodis d’olors de gas o hidrocarburs al nucli urbà del Grau i Almassora, fet que preocupa el veïnat i sobre el qual les administracions competents no han informat ni aportat cap solució.

Per això, representants de l’associació Frenem la Contaminació del Grau de Castelló, amb representació d’Intersindical Valenciana, tornaran a visitar el Parlament Europeu el dilluns 20 de gener de 2020 per a debatre els problemes que pateixen els veïns i veïnes del Grau i Castelló al voltant de la qualitat de l’aire. Aquest dia exposaran les seues reivindicacions en la reunió de la Comissió de Peticions del Parlament Europeu, on s’examinarà la petició que van lliurar en gener del 2019 relativa als possibles incompliments de les normatives europees de contaminació atmosfèrica a Castelló, en tot allò que obliga les institucions responsables a fer un seguiment acurat de les emissions d´indústries, portar a terme mesures de control correctes de les afeccions a la ciutadania i al medi ambient, garantir l’accés públic a totes les dades disponibles de les emissions contaminants i, en definitiva, defensar la salut pública a zones amb alta exposició a emissions contaminants com és Grau de Castelló i la platja d’Almassora. Està previst que s’examine al voltant de les 17:45 hores i el debat es podrà seguir en línia a través del següent enllaç:
https://www.europarl.europa.eu/committees/es/peti/home.html

A més, la plataforma també aprofitarà l’estada a Brussel·les per a contactar amb eurodiputats i eurodiputades de diferents grups polítics i exposar la situació especial que se sofreix al Grau, Castelló i Almassora en aquest sentit. Des de la Plataforma ens fan arribar el seu agraïment a la Intersindical Valenciana, entre d’altres, pel suport i implicació en aquesta acció.

Finalment, recordem que l’objectiu és saber quin aire respirem, defensar la nostra salut i el nostre territori i exigir a les administracions que vetlen per la salut i el benestar de les persones, perquè la salut de la població i la protecció del medi ambient ha d’estar per sobre dels interessos econòmics d’un pocs.




Deixa un comentari






  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.