Moviment antinuclear

Intersindical en la Marxa pel tancament de la nuclear de Cofrents


Des de la plataforma Tanquem Cofrents hem realitzat la nostra Marxa anual a la central nuclear (CN) de Cofrents i hem marcat una línia roja a la prolongació de la seua activitat, com vull el govern central, fins a l’any 2030.

Un moment de la Marxa
Un moment de la Marxa
07 / 05 / 2019 | Intersindical

El diumenge passat, 5 de maig, realitzem dues marxes simultànies que han confluït a les portes de la nuclear de Cofrents. Una Marxa a peu que ha eixit des de Jalance, en la qual han participat prop d’un centenar de persones, i una altra Marxa amb bici des de Requena, amb una desena de ciclistes.

En la marxa a peu, a més de diverses pancartes amb lemes antinuclears i a favor de les energies renovables, s’ha portat una gran cinta de tela roja de 40 metres de llarg, s’hi ha col·locat al voltant de l’accés a la central i nuat, com a símbol del tancament immediat de la central, que reclamem. També s’ha volgut simbolitzar amb aquesta tela la línia roja que marca la societat a la prolongació de l’activitat de la CN de Cofrents, més enllà de l’any 2021 que és quan caduca la seua llicència, i d’altres reactors nuclears. Una prolongació que han pactat les empreses nuclears amb el govern central, un pacte que contradiu el mateix programa electoral del PSOE, partit que té la responsabilitat de governar, i que suposa que les centrals nuclears espanyoles arriben a una mitjana de 47 anys d’antiguitat, una edat que molt poques centrals han aconseguit en el món, i sempre amb multitud d’avaries i problemes.

Al final d’aquesta acció s’ha llegit un manifest on s’ha reivindicat el tancament immediat de la nuclear de Cofrents, i s’ha criticat a Iberdrola i al govern per anteposar els beneficis econòmics d’aquesta empresa per damunt de la salut i la seguretat de les persones i del medi ambient. Així mateix s’ha reivindicat el dret a la salut, a la vida, i a no estar sotmesa la població a un alt risc de patir un altre Txernòbil o Fukushima. S’ha denunciat la injustícia mediambiental i social que suposa deixar milers i milers de brossa radioactiva als nostres descendents, i s’ha recordat la responsabilitat de l’executiu.

Per últim, s’ha fet una crida a la mobilització de la ciutadania, i de totes les organitzacions polítiques, econòmics, socials, culturals i medi ambientals per a aconseguir la fi de l’energia nuclear i l’acceleració de la transició a un sistema energètic descentralitzat, democràtic, sostenible i basat en les energies renovables i netes.

Intersindical Valenciana seguirà lluitant i participant en aquestes accions fins a aconseguir el tancament de totes les centrals nuclears, perquè són un perill per a la salut i la vida de les persones i del medi ambient.

NUCLEARS? NO, GRÀCIES!




Deixa un comentari






  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.