Salut Laboral

Intersindical en les Jornades de Salut Laboral de la Confederació Intersindical

“La salut laboral és la teua vida, DEFENSA-LA”, és el lema de les Jornades de Salut Laboral realitzades per la Confederació de la Intersindical els dies 16 i 17 de novembre de 2019. La Intersindical Valenciana ha assistit i participat en aquestes Jornades. S’han presentat ponències, s’han fet tallers i una taula d’experiències de practiques sindicals en Salut Laboral.

20 / 11 / 2019 | Intersindical

1- Ponències:
Condicions de treball i problemàtiques amb major incidència en els centres de l’administració per sectors, Luis Miguel Ostúa (Coordinador Sectorial de Seguretat i Salut Laboral-ASP IA).
Abordant l’assetjament sexual i l’assetjament per raó de sexe en el treball des de la salut laboral, Francisca López García.
L’orientació sexual i la identitat de gènere de les persones en l’àmbit laboral. Aquesta última ponència la va realitzar el company de l’STEPV, Àlec Casanova, excoordinador del col·lectiu de lesbianes, gais, transsexuals i bisexuals (Lambda).

2- Tallers: “Ens estirem, coneix el teu cos” i “Taller de mindfulness”.

3- I la Taula d’experiències de practiques sindicals en Salut Laboral,amb els següents sectors, companyes i companys:

  • Ensenyament, Fco. Javier Gómez García (Responsable Salut Laboral CI).
  • Sanitat, Saturnina Olivares Ordoño (Intersindical Salut-Iv).
  • Administracions Públiques, Luis Miguel Ostúa (Coordinador Sectorial de Seguretat i Salut Laboral-ASP IA).
  • Justícia, Clara Saborit García (Intersindical Justícia-Iv).
  • Ferroviari, Rafael Albarrán (SF).
  • Metall i Indústria, Manuel Ferrando Moya (STM-Iv).
  • Sector Privat, Mariano Aguilar Luque (STICS-Iv)

S’ha comptat amb la participació dels sindicats de la Confederació d’Intersindical per a intentar visualitzar les Línies d’Acció Sindical i els problemes en els diferents sindicats en l’àmbit laboral i social, com les addiccions amb substància i sense substància i la necessitat de protocols i procediments. Considerem que la precarietat també pot matar, cal acabar amb la situació precària del professorat interí i dels falsos autònoms, per exemple. I altres aspectes, com la diferenciació entre malaltia professional i malaltia de treball; la vigilància de la salut i les adaptacions o canvis de llocs de treball. També es va criticar l’actuació de les Mútues d’Accidents de Treball i Malalties Professionals com a entitats col·laboradores de la Seguretat Social.
Es va reivindicar serveis de prevenció propis i sectoritzats, plans de prevenció i la seua actualització, avaluació dels centres i llocs de treball, més recursos i actualitzacions en prevenció, seguretat i salut laboral perquè les retallades en prevenció i seguretat poden tenir conseqüències nefastes per a la salut i la vida de les persones treballadores.
La Intersindical Valenciana aposta per la formació integral i contínua en salut laboral, i l’intercanvi de realitats i experiències entre els diferents territoris i sindicats de la Confederació Intersindical. Considerem molt important seguir promovent aquestes trobades i exigir millores en salut laboral, i un treball saludable.

Programa de les Jornades Salut Laboral




Deixa un comentari






  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.